Home » Uncategorized » Болна проходи след посещение в Гигинския манастир
Болна проходи след посещение в манастир

Болна проходи след посещение в Гигинския манастир

Чудо се случило с болна жена, която посетила Гигинския манастир, научи vesti365. Самата тя написала писмо до игумена на светата обител, за да го уведоми за Божията сила, която витае в храма. Случката се разчула в целия окръг, а отец Никанор дори показа телеграмата на поклонничката в сутрешния блок на Би Ти Ви, коментирайки, че подобно чудо е наистина велико и заслужава внимание.

Жената се казва Стефка Ст. Александрова и живее в едно село до Дупница. От местния храм „Свети Георги Победоносец“ организирали посещение до Гигинския манастир, който носи името на двамата братя лечители и безсребреници Козма и Дамян. Жената била сред поклонниците. Когато влязла в манастирската църква, Стефка останала изключително впечатлена от красотата на стенописите и иконите.

Разглеждайки светите образи, се изморила и седнала, за да слуша службата, която се извършвала в църквата. В един момент закрила лицето си с ръце и усетила как някой я хванал за рамото. Стефка се стреснала и скоростно отворила очи. Около нея нямало никого. Помислила си, че така ѝ се е сторило. Вечерта се прибрала вкъщи, а на следваща сутрин станала както обикновено. Но тогава разбрала, че се е случило истинското чудо. От години Стефка имала артроза в напреднал стадий. Освен болките тя не можела да движи едната си ръка и единия си крак.

Когато се събудила сутринта след поклонението, Стефка разбрала, че проходила, а ръцете ѝ се движели свободно. Взела една кърпа и решила да я изтупа, за да провери дали наистина костите ѝ са добре, и не повярвала на очите си. От Гигинския манастир споделят, че това не е първият случай на изцелен мирянин и иконите в храма наистина помагали на всички, които отправяли искрената си молитва към светците.

Източник: Ретро

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук