Home » Скандално » Ето кой нашенец управлява бизнеса с проститутки и джебчийки в Испания
бизнеса с проститутки и джебчийки в Испания

Ето кой нашенец управлява бизнеса с проститутки и джебчийки в Испания

Престъпна група, съставена изцяло от българи, се занимава с бизнес с плът и кражби в Испания. Схемата работи най-малко от година в поне три държави на два континента, научи vesti365.

Престъпната група е съставена изцяло от българи, а част от жертвите са непълнолетни момичета, продавани от родителите си, за да работят като джебчийки. Властите в Испания твърдят, че начинаещите се купуват за по 20 000 евро, а по-опитните – за 30 000, съобщават испанските медии.

След продължило една година разследване през май тази година испанската полиция задържа 41 българи, 12 от които са непълнолетни. Общото между децата е, че живеят в Испания легално – напуснали са страната ни с безсрочни пълномощни от родителите си.

В документите обаче не е посочено име на придружител. Жертвите са от различни градове в България – Ямбол, Бургас, Велико Търново, Плевен, Перник, Стара Загора и други.

Шефът на групата, уличена в трафик на жени за проституция и кражби, е М. Борисов. Живее в Испания от 17 години. Той осигурява и квартирите, в които живеят крадлите, повечето от ромски произход.

Апартаментите са незаконно окупирани. Те са собственост на банки, тъй като хората, които са искали да ги купят, не са покривали редовно вноските си за лизинг.

Момичетата плащат дори наем за ползваните квартири. В някои от тях живеят по 20 души, като се редуват – докато половината са на работа, другата половина си почива в съответния апартамент. След това се сменят.

Властите в Испания не знаят какъв процент от „заработеното“ остава за българките.

Блиц

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук