Home » Здраве » Плодовите сокове – по-отровни от цигарите
Плодовите сокове

Плодовите сокове – по-отровни от цигарите

Плодовите сокове могат да бъдат по-опасни за здравето от подсладените газирани напитки и цигарите, тъй като увеличават риска от ранна смърт, научи vesti365. Прекомерната употреба на плодов сок, дори и когато той е 100 процента натурален, може да повиши риска ни да умрем, преди да достигнем старини, с 24 процента.

За сравнение, от газирани напитки същият фатален процент е само 11 на сто. Авторите на шокиращото изследване от американските университети „Емъри“ и „Корнел“ ни успокояват, че не ни грози риск, ако консумираме по една чаша сок дневно от 150 милилитра. Но ако прекаляваме с тези напитки, излагаме на опасност своето здраве. За да стигнат до тези изводи, американските учени проследили данните на 13 440 души. Те трябвало да опишат колко плодови сокове и подсладени газирани напитки консумират дневно.

В период от 6 години били констатирани 1000 смъртни случая поради различни причини и 168 починали от сърдечносъдови заболявания. От получените данни се оказало, че хората с най-голяма консумация били с 11 процента повишен риск от ранна смърт за всеки допълнителни 350 грама консумация на подсладени газирани напитки.

И с 24-процентов риск за всеки допълнителни 350 грама консумирани плодови сокове. С изследването си учените предупреждават, че високата консумация на захар, дори и при натуралните сокове, неминуемо се отразява на нашето здраве.

Ретро

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук