Home » Здраве » Психолог посочи как да разберем, че отглеждаме убиец
как да разберем че отглеждаме убиец

Психолог посочи как да разберем, че отглеждаме убиец

Поредната трагедия, свързана със стрелбата на съученици от 19-годишен студент от Благовещенск, породи нова вълна от въпроси в обществото дали трагедията можеше да бъде предотвратена. Как да разберем, че детето е в състояние да вземе оръжие? Да убие? Психологът Анна Хникина говори за основните симптоми, научи vesti365.

Според психолога не е случайно, че децата, които са способни да убиват, често се описват като спокойни, тихи, учтиви и добри. Като правило в тяхното съзнание се формират 2 паралелни реалности – собственият вътрешен свят и маската, която поставят в контакт с другите (особено възрастните).

Без приятели, съпричастност и радост

Първият тревожен знак е постоянната мълчаливост и дълбока тъга на детето.

„Най-елементарното е липсата на радост. Докато детето ви поддържа здравословно чувство за хумор и има някакви желания, всичко е наред и е по-лесно да общувате с него.

Друг не по-малко красноречив знак е безчувствеността. Наблюдавайте вашето дете. Знае ли какво е съпричастност? Има ли ситуации, когато то съчувства на някого, изпитва състрадание?

„Хората, които вземат оръжие и са готови да нападат, абсолютно със сигурност нямат такава способност.“ – казва психологът в интервю за  AiF .

Също така за знак може да се счита отсъствието на приятели. Ако детето има приятели, но има нужда от самота, това е тревожна камбана.

Психологът припомни, че ключът за ползотворно общуване с дете за родителите да имат способността да слушат, без критика, съвет или насоки.

zdrave.to

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук