Последни новини
Home » Свят » Джеймс Пардю: България е пропита от корупция
България е пропита от корупция

Джеймс Пардю: България е пропита от корупция

Бившият американски посланик у нас – Джеймс Пардю, се изказа остро по отношение свободата на словото в България, научи vesti365.

В статията, публикувана в „The Hill“, Пардю споделя, че едва ли президентът на САЩ Доналд Тръмп и премиерът Бойко Борисов, които ще се срещнат в Белия дом, ще обсъдят и проблема със свободата на словото у нас.

„Това е един от проблемите, които пречат и до днес на демокрацията в дълбоко пострадалата от корупция България, член на ЕС и НАТО. В българската политическа система няма сериозна политическа опозиция“, казва Пардю.

Той прави паралели с Русия, Унгария и други страни в Европа по репресивни мерки срещу пресата.

„Ако в Унгария манипулацията е по-деликатна, то руските власти стигат до убийства. Тръмп също си позволява агресивно отношение срещу медиите в САЩ“, категоричен е бившият посланик на Щатите у нас.

„През 2002 г. националната преса в България, притежавана до голяма степен от международни медийни компании, беше сравнително независима и донякъде агресивна при отразяването на държавни злодеяния. Днес независими международни медийни групи няма, заменени в повечето новинарски сектори от местни олигарси и „бизнесмени“, които използват медиите, за да влияят на правителството и съдебната система“, допълва Джеймс Пардю.

Лупа

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук