Home » Здраве » Почистваща маска със сода за лице, която ми върна младежки вид на кожата
Почистваща маска със сода за лице която ми върна младежки вид на кожата

Почистваща маска със сода за лице, която ми върна младежки вид на кожата

Козметиката, която купуваме в магазините и аптеките, често не отговарят на очакванията: съставът на някои дори и е с неясен произход и не са евтини.

Популярните в момента маски обикновено се състоят от малки груби гранули и кремава основа. Оказва се, че те могат да бъдат направени у дома от естествени продукти и без добавяне на вредни вещества.

Рецептата, която искаме да споделим с вас, е абсолютно безопасна, достъпна и ефективна. Това е маска 2 в 1, състояща се от обикновена сода за хляб и кокосово масло. Струва си да смесите тези два продукта и те се превръщат в чудо-лек, който нежно почиства кожата от мъртви клетки и излишни мазнини, насърчава притока на кръв, облекчава акнето и възпаления, овлажнява и подхранва перфектно.

Първо, нека да видим защо комбинация от тези две вещества е полезна за кожата.

неутрализира pH дисбалансите – една от основните причини за акне, суха кожа и акне;
ексфолира мъртвите клетки;
премахва възпалението и зачервяването.

Има антибактериални и антивирусни свойства;
ефективен при лечението на екзема и хронична суха кожа;
Има лечебни и регенеративни свойства, подходящ за кожа, предразположена към акне;
овлажнява добре.

Смесете съставките непосредствено преди употреба. Ние определяме пропорциите в зависимост от вашия тип кожа, както и от резултата, който се стремите да постигнете.

Ако имате много чувствителна кожа , съотношението кокосово масло със сода трябва да бъде най-малко 2: 1. И ако искате получената смес да има свойствата на скраб, вземете сода към кокосово масло в съотношение 1: 1.

подготовка

Смесете съставките до пастообразно. Внимателно нанесете маската върху кожата на лицето с масажиращи движения. Избягвайте чувствителната зона около очите.

Задръжте маската на лицето си за 5 минути и изплакнете с топла вода. Останалата маска може да се отстрани с помощта на памучен тампон.

Тъй като кокосовото масло  насища кожата добре с вода, не е необходимо да използвате допълнителен овлажнител. Използването на такава маска е достатъчно 1-2 пъти седмично.

Съвети. Когато избирате съставките за маската, уверете се, че содата не включва алуминий. Можете също да използвате всяко натурално кокосово масло, но за най-добра ефективност препоръчваме да вземете био кокосово масло.

Надяваме се да се насладите на този домашен начин за почистване и да имате сияйна, безупречна кожа. Освен това не изисква да харчите пари и време. Запазете полезната информация в отметките си и споделяйте с приятели.


Източник: За Жената

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук