Home » Здраве » Как да разберем, че имунитетът ни е сринат
имунитетът ни е сринат

Как да разберем, че имунитетът ни е сринат

Имунната система е вътрешният щит на организма, припомня vesti365.

Заради смяната на времето и настъпването на студения годишен период тя е подложена на стрес, който провокира сривове. Има някои симптоми, по които можем да разберем, че имунната ни система е в състояние на спад, за да предприемем мерки, преди да е станало твърде късно. Хроничната умора е знак за срив на имунната система.

Нормално е, когато умората е вследствие на тежка работа, упражнения или натоварвания като цяло. Но ако се чувствате постоянно изтощени, ако се задъхвате лесно или ако малки промени оказват влияние върху енергията и настроението ви, то това вече може да е един от симптомите за отслабена имунна система.

Ако често ви се налага да посещавате доктора и да приемате антибиотици поради възпаление на ушите, белите дробове, гърлото, венците и др., то това е симптом, че антителата във вашия организъм не могат успешно да се преборят сами с болестите.

Ако боледувате от грип два пъти годишно, имате проблеми с херпес, често страдате от възпалено гърло или други симптоми на настинка, не се нуждаете от по-очевидни сигнали – определено трябва да подсилите имунната си система. Алергиите са друго предизвикателство за вашето тяло.

За някои от тях може да бъдете по-чувствителни, докато за други – не толкова, но способността на тялото да се бори с алергиите зависи от това дали имунитетът ви е добре, или е спаднал. В голям брой от случаите алергичните реакции успешно биват облекчени или излекувани посредством подсилване на имунната система.

Последният от симптомите на имунен дефицит е наличието на трудности в процеса на заздравяване на раните. Това обикновено е свързано с липса на цинк, който спомага за регенерацията на клетките в тялото.

ретро

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук