Home » България » НАП е приключила с проверките по „Апартаментгейт“
проверките по "Апартаментгейт"

НАП е приключила с проверките по „Апартаментгейт“

Почти всички данъчни проверки по имотния скандал „Апартаментгейт“ са приключили и са докладвани на прокуратурата, научи vesti365.

Това заявиха за „Сега“ от пресцентъра на приходната агенция. Производствата бяха разпоредени от прокуратурата преди 8 месеца, но и досега държавното обвинение мълчи дали има данни за престъпление при някой от проверяваните – бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, бившия правосъден министър Цецка Цачева, бившите зам.-министри на спорта и на енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов, депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов, министъра на туризма Николина Ангелкова, както и съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Към момента единствено антикорупционната комисия (КПКОНПИ) излезе с решение, че не открива конфликт на интереси в това, че депутати от ГЕРБ са си накупили луксозни апартаменти на скандално ниски цени от фирмата „Артекс“ година след като управляващата партия е инициирала и променила Закона за устройство на територията така, които позволиха доизграждането на небостъргача „Златен век“.

В края на юни главният прокурор Сотир Цацаров, който е кандидат на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, за шефския пост в КПКОНПИ, обяви, че краят на проверките за конфликт на интереси в „Апартаментгейт“ не означава, че всичко е приключило. Той припомни, че има и прокурорски, и данъчни проверки, които все още текат. По негови думи решението дали има данни за извършено престъпление ще почива на заключението на данъчните.

Пет месеца по-късно заключение вече има, но прокуратурата още не е обявила резултатите от тези проверки.

dunavmost

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук