Home » България » Нови разкрития за убиеца Мартин от Сотиря
убиеца Мартин от Сотиря

Нови разкрития за убиеца Мартин от Сотиря

Доживотен престой в затвора без право на замяна поиска прокуратурата за 21-годишния изверг Мартин Трифонов, който на 15 август блудства и уби 7-годишната Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, научи vesti365.

Обвинителният акт е внесен късно следобед в петък, очаква се да бъде насрочена дата за разпоредителното заседание пред Коледа, уточни говорителят на сливенската окръжна прокуратура Надежда Белева, цитираната от в. Монитор.

Обвинението срещу младия мъж е за убийство по особено мъчителен за жертвата начин, след като преди това е блудствал с детето и е направил опит да го изнасили.

По данни на прокуратурата до скоро Трифон е бил в столичната затворническа болница, където са го лекували от раните, получени при залавянето му.

Трагичният инцидент стана посред бял ден на 15 август, когато изпилият стотина грама домашна ракия безработен Мартин пресрещнал отиващата към дома на родителите си жертва, замъкнал я под моста недалеко от центъра на Сотиря и се гаврил с нея.

Извършителят направи опит да се укрие, но в крайна сметка бе задържан денонощие по-късно след оказана от него яростна съпротива, при което се наложи да бъде прострелян в лявото бедро и дясната подбедрица.

Смъртта на детенцето, на което предстояло да бъде първокласничка потресе обществеността и стана повод за промени в НПК, за да не могат престъпниците да се възползват от намаляване на присъдата при самопризнания.

Марица

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук