Home » България » Последни подробности за 19-годишният психар от Пловдив, който намушка млада жена във влак
подробности за 19-годишният психар от Пловдив

Последни подробности за 19-годишният психар от Пловдив, който намушка млада жена във влак

19-годишен младеж от Пловдив е задържан на жп гара Стара Загора след сигнал за кървав инцидент във влака от Пловдив за Варна, научи vesti365.

Той намушкал на три места спътничката си в купето Виктория Генова, която е на 18 г.

Сигналът е бил подаден малко преди 2,00 часа на 24 ноември. От извършителя Пламен Ч. е иззет сгъваем джобен нож. След престъплението той направил опит да избяга, но е бил настигнат от пътник във вагона, който се метнал в движение от влака.

Пострадалата е била откарана в тежко състояние с прободни рани в бедрото, главата и гръдната област, настанена е в отделението за интензивно лечение и реанимация при Университетска болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“, където е била направена операция. Според спешни медици най-опасно било нараняването в областта на бедрото. Към обяд вчера състоянието на жертвата е било стабилизирано.

Според информация на bTV момчето притеснявало неколкократно момичето. След като тя успяла да го прогони веднъж, последвал втори опит. Нападателят връхлетял в купето и се държал агресивно, което довело до изваждането на нож от страна на жената. Извършителят успял да я обезоръжи и й нанесъл прободни рани. Една от тях е изключително опасна и се намира в областта на гръдния кош, под мишницата.

Случайно минаващ пътник започнал да гони нападателя. Тъй като влакът се намирал на метри от жп гара Стара Загора намалил скоростта, нападателят скочил, а 21-годишният пловдивчанин се метнал след него. Той успял да го задържи преди намесата на полицията.

Пробите за алкохол и упойващи вещества на нападателя са отрицателни. Не е криминално проявен. В момента той се намира в психиатричната болница в Раднево. Няма информация дали момчето има престъпно минало.

Предстои да бъде извършена операция на пострадалата, тъй като е с две срязани сухожилия. Образувано е досъдебно производство. Засега няма данни извършителят Пламен Ч. и жертвата да са се познавали. Тепърва ще се изяснява при какви точно обстоятелства и какви са причините за избухналия между двамата първоначално вербален скандал, уточниха от Областната дирекция на МВР – Стара Загора.

При първоначалния разпит задържаният младеж заявил, че използваният нож е бил на живеещата във Варна Виктория. По неговите думи тя го извадила от чантата си и започнала да го размахва, за да го сплаши.

Нараняванията станали, докато двамата се борели във влаковото купе.

Свидетелят на спречкването, който с риск за живота си скочил в движение от влака и настигнал опиталия да избяга Пламен, е категоричен, че младата жена извадила ножчето, след като младежът станал прекалено настойчив и направил опит да я прегръща и целува.

Според събраните в хода на досъдебното производство данни Пламен Ч. е страдал от психично заболяване. Предстои той да бъде приведен в държавната психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“ – Раднево, за наблюдение и лечение.

Източник: plovdiv24

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук