Home » България » Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов къса партийната си книжка
Цветанов къса партийната си книжка

Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов къса партийната си книжка

Бившият зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов къса партийната си книжка, научи vesti365.

На последната среща в район „Изгрев“, където той членува, е обявил на съпартийците си, че смята от Нова година да се отпише от организацията и да приключи завинаги с партията на Бойко Борисов. Бившият лидер на парламентарната група на ГЕРБ признава, че от няколко месеца само се води редови член там, а в интервю за „Дарик“ потвърди новината на Lupa.bg, като разкри: Не знам докога ще бъда такъв.

Миналия месец секретарката на ГЕРБ-Изгрев, където формацията загуби местния вот от червения кандидат д-р Делян Георгиев, Емилия Савова заяви пред Lupa.bg, че Цветанов не е пропускал нито една тяхна сбирка и че редовно си плащал членския внос. Явно за няколко седмици отношенията в структурата са се обтегнали допълнително и към днешна дата Цветанов е готов да се раздели с партията, която твърди, че е създал сам от нулата.

Нещо повече, той се оплаквал, че никой от настоящите първи в ГЕРБ не го е търсил, за да се консултира с него за грешките, които били допуснати в последните 2 изборни кампании.

Междувременно Lupa.bg се свърза и с неговия пряк „шеф“ във формацията. Лидер на ГЕРБ-Изгрев е бившият транспортен министър Ивайло Московски. „Само формално съм такъв. От месеци не съм бил на срещите, нито съм разговарял с някого от партията“, разкри той пред медията ни и изненадващо от думите му стана ясно, че и той, както Цветанов, е в изолация.

Московски бил в чужбина от известно време и изобщо не се интересувал какво се случва в ГЕРБ. Факт е, че бившият транспортен шеф вече не се появява по пресконференциите, нито коментира в ефир изборните резултати, за разлика от близкото минало, когато бе свръхактивен участник в дебатите на ГЕРБ.

Разпад в структурите на ГЕРБ има и в Перник, където градът преживява нечувана водна криза. Там областната управителка Ирена Соколова, която е и шефка на ГЕРБ-Жени е атакувана както от местните, така и от столичните си съпартийци заради факта, че заедно с бившата кметица Вяра Церовска е знаела за случващото се в язовир „Студена“, а не е реагирала навреме.

И за Соколова от години се твърди, че е близка до Цветанов, което означава, че съвсем скоро може и тя да изпадне в немилост като него. Lupa.bg многократно направи опити, през различни канали, да разговаря със Соколова, но тя така и не пожела да даде своята гледна точка пред медията ни за режима на водата.

Лупа

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук