Home » Жълто » Васко Василев заживя в циганската махала на Валенсия
Васко Василев заживя в циганската махала

Васко Василев заживя в циганската махала на Валенсия

Цигуларят Васко Василев вече се нанесе в къщата, която си купи преди време на необичайно място – в циганската махала на Валенсия, научи vesti365.

Любимецът на Тодор Живков и дъщеря му Людмила, които го подкрепяли още от малък, обожава испанския град и това го подтиква към тази инвестиция. Васко се спрял на този квартал не заради ниските цени на имотите, а защото именно там е меката на испанското фламенко и страстното музициране.

„В непринудената атмосфера на гетото постоянно свиря. Излизам на улицата и почвам. Към мен се присъединяват още музиканти и правим купон. Така от дума на дума започнах да давам уроци на двама малчугани, които се справят учудващо добре. По-късно може и да ги вземам с мен на участие“, смее се Васко.

Той има къщи на още две места по света, но след България най-обича Испания като страна. „Тук всички ми се радват. На няколко пъти съм спал у приятели. Веднъж дори с един от тях влизаме във входа и един от съседите пита: Вие кога излялзохте? Демек мисли, че сме излезли от затвора“, разказва той.

По отношение на престъпността, Василев плащал на циганския барон, който да наглежда дома му докато го няма. „Хората тук са сърцати, като българите. Като обещаят нещо, го правят. Освен това не са толкова завистливи – ако имаш талант, възхищават ти се, широки души“, хвали испанците Васко.

Днес той ще свири в зала 1 на НДК, а в сряда е в Благоевград, пише България днес.

Хотарена

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук