Home » България » Галин и Галена най-после завършват огромната си къща с 11 спални и над 1900 кв. м площ
Галин и Галена най-после завършват огромната си къща

Галин и Галена най-после завършват огромната си къща с 11 спални и над 1900 кв. м площ

1900 кв. метра разгъната площ и 11 спални има уникалната къща, видя Вести 365.

Суперлуксозният имот край Велико Търново е с гледка без аналог и осигурява уединение на обитателите си. Галин Анастасов показа пред „Борба“ за пръв път къщата си. 8 години след старта на строителството вече захранват луксозния имот с ток

8 ГОДИНИ СЛЕД СТАРТА НА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НАЙ-ПАНОРАМНОТО МЯСТО В КВ. „КАРТАЛА“ НАЙ-ГОЛЯМАТА КЪЩА в Централна Северна България ще има ел. захранване. Имотът е с умопомрачителната площ от 1900 кв. метра и има 11 спални, както и гледка без аналог. Сградите са глътнали над 3 млн. лв. Собственост са на бизнесмена Галин Анастасов и съпругата му – певицата Галена.

Галин„Планираме да заживеем тук от идната пролет, минахме през доста перипетии, докато направим къщата си, но в крайна сметка успяхме. Оказа се, че да си направиш подобна къща, не е никак лесно и трябва да преминеш през множество институции, битка с еколози и т.н., но най-накрая правдата възтържествува“, коментира специално за „Борба“ инвеститорът.

Нашата медия е и единствената, на която Галин Анастасов показа уникалната къща. Казусът с обекта бе един от най-парливите за старата столица през последните години, тъй като природозащитници и инвеститори се бяха хванали гуша за гуша дали може да се прави нещо на поляните на кв. „Картала“, както и сред боровата гора. След люта битка в съда и строително ембарго заради огромен обществен натиск обаче собствениците на имоти, сред които са и Галин и Галена, вече нямат проблем да завършват проектите си.

ОТ ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО В МОМЕНТА СА ЗАДВИЖИЛИ ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПОДЗЕМНО ТРАСЕ ЗА ЕЛМРЕЖА С ГОЛЯМ ТРАФОПОСТ, ОТ КОЙТО ЕНЕРГОТО ще осигури ток на всички в района. „Бях готов да карам на генератори или на фотоволтаици, но излиза доста скъпо. Заради процедурите и споровете около застрояването нямаше как да имаме ток, но вече няма пречка“, разясни още от обстоятелствата покрай строителството на къщата си бизнесменът. От регионалната екоинспекция са дали положително становище за това, че подземното елтрасе може да бъде направено и то по никакъв начин не засяга екологични зони или техните обитатели, сочат документи, с които „Борба“ разполага.

Както вече съобщихме, в ход са и множество проекти за изграждане на къщи в района на боровата гора, която се намира в съседство. Цялата територията по билото над квартала пък е обект на инвеститорски интерес и може да се застроява при новите обстоятелства. Съгласно Общия устройствен план на община Велико Търново това е един от районите, в които може да се разраства градът, за да не страдаме повече от презастрояване и хаос с трафика.

„Няма основания за образуване на административни и административно-наказателни производства. Няма нарушения на Закона за устройството на територията”, се казва в документ на Министерството на инвестиционното проектиране и дирекция „Национален строителен контрол“ с изх. N ВТ-1071-00-553, изготвен и подписан от инж. Петя Бакалова – началник при РДНСК Северен Централен район. Така къщата на Галин и Галена придобива акт 14 и 15, а скоро ще получи и удостоверение за въвеждане в експлоатация.

Къщата на Галин и ГаленаДо имота на Галин и Галена се стига по черен път от края на квартала в близост до скандално известните 53 дка борови гори, които са заградени. „Не съм си купил земята след заменка, нито съм извършил сделки с Общината или някоя друга институция, нито съм изсякъл дървета – напротив, по проект имам озеленяване с десетки дървета и ще го изпълня. От целия си имот съм застроил 20 на сто, както е по изискване. Нямам нищо общо с тъмни сделки с Общината, нито съм участвал”, категоричен е Галин Анастасов.

Най-голямата и луксозна къща в региона е разположена зад кокетна ограда от ковано желязо. В близост пък се намира ловното стрелбище, както и ритуалният имот на Бялото братство на Петър Дънов.

ДОМЪТ НА ГАЛИН И ГАЛЕНА Е РАЗПОЛОЖЕН ВЪРХУ 5,5 ДКА

Къщата е близо 1900 кв. метра, а останалите 4 дка остават свободни и са засети с дървета и храсти, сочи спецификацията на проектите. Зад нея има стилно барбекю, а отпред е направен басейн с джакузи и зона за деца. Край сградата са направени алеи, а цялото дворно пространство е аранжирано от дизайнери.

Автор на проекта е арх. Пламен Иванов. Можеше да направя къщата на фирмата си, за да избегна данъците, но я строя като физическо лице. Не мога да си позволя да правя нещо незаконно, тъй като сме достатъчно известни, а тук са вложени много средства, които няма как да рискувам, споделя за „Борба“ бизнесменът. Строителното разрешение ми е издадено преди 8 години от арх. Елена Абаджиева, която по това време е главен архитект в мандата на д-р Румен Рашев.

Зданието може да накара даже хората с най-голям стандарт да затаят дъх. През централния вход се влиза в огромно преддверие, откъдето се извиват дъгообразно две стълбища до втория етаж, които напомнят интериора на култовия дворец на Чаушеску в Букурещ. Даже и вътрешните стени са шумо- и топлоизолирани, а външният интериор и облицовките от бял врачански варовик допълнително подчертават мащабите. В къщата има частен фитнес и няколко огромни дрешника, в които трябва да се поберат многобройните тоалети на известната певица и нейния съпруг.

ИМОТЪТ СЕ СТРОИ ОТ 8 ГОДИНИ, като досега е бил обект на над 20 проверки

„Нямаме проблем, всеки се убеждаваше на място, че всичко ни е наред и си караме по проектите. Заради къщата се заговори покрай протестите за изсичането на гората. Да ви кажа честно, аз никога не бих посегнал на дърветата, нито бих правил заменки и не искам да ме намесват, но така се получава, покрай сухото гори и суровото”, коментира последните събития Галин.

По документи имотът му не попада в международната екологична мрежа Натура 2000. „Даже и да попада, Натура не означава непременно, че нищо не може да се строи”, обяснява той.

Строежът покрива и изискванията на Общия устройствен план на града, приет след няколкогодишни дебати с решение N 507 от 31.01.2013 г. Покриват се и оценките за съвместимост с предмета и целите на опазване на защитени зони „Търновски височини“.

Разработката позволява застрояването на целия скат от тук в посока кв. „Варуша”. Предвиден е даже панорамен път, който ще свързва „Картала” със старата част. Местната хазна търси начини за финансирането му. Докато това стане обаче, до луксозната къща се стига по трошляк, нахвърлян заради достъпа до стрелбището. Краят на сагата с имота на Галин и Галена е от изключителна важност не само като частен проект, но и като старт на мощен инвестиционен процес в тази част на града, коментират запознати.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. авторът

Източник: Борба

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук