Home » България » Елена Йончева коментира искането за сваляне на имунитета ѝ
Елена Йончева коментира

Елена Йончева коментира искането за сваляне на имунитета ѝ

В българския парламент дадох своето съгласие за свалянето на своя имунитета.

Смятам, че това е в интерес случаят да бъде решен максимално бързо. Това коментира по повод искането на българската прокуратура за свалянето на имунитета й евродепутатът Елена Йончева, научи vesti365.

„Практика е Европейският парламент да гласува доверие на националните институции. Това е рутинна процедура. Искам да благодаря на българската прокуратура за предприетите стъпки. Убедена съм, че това е пътят, по който ще се докаже, че тези обвинения са абсурдни.

Ще напомня, че в българския парламент дадох своето съгласие за свалянето на своя имунитета. Смятам, че това е в интерес случаят да бъде решен максимално бързо“, посочи Йончева.

„Европейският съд за правата на човека в Страсбург прие моята жалба за несъстоятелността на така отправените обвинения. Жалбата е съпроводена с необходимите документи.

Над 80% от подадените жалби в Европейския съд се считат за недопустими. Фактът, че този иск е допуснат, означава, че е напълно основателен. Нямам съмнения, че Европейският съд ще внесе пълна яснота по случа“, заяви в заключение тя.

Блиц

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук