Home » Свят » Ралица Василева заряза CNN заради образованието
Ралица Василева заряза CNN

Ралица Василева заряза CNN заради образованието

Ралица Василева заряза CNN заради образованието научи vesti365.

Известната водеща на международния новинарски канал, взе решение да се откаже от телевизията в името на по-висше благо, научи HotArena.

„Щатският пазар не е като българския. Американците търсят млади лица и винаги съм била наясно с това. Затова оттеглянето ми беше навреме”, казва Ралица.

56-годишната Василева се опита да върне годините назад още през 2016, като се подложи на няколко операции, за да изглежда по-млада. Но не остана доволна от резултата и се отказа след това.

Журналистката работи за кратко като стратег в голяма датска компания, но напусна след шест месеца, тъй като й липсваше животът в САЩ. Някогашната тв звезда споделя, че иска да се пенсионира в Америка, където работи вече 25 години.

Няма намерение да се връща в България, а и пенсията й в САЩ е доста висока–4000 долара. От тази есен тя е и хоноруван преподавател в Държавния университет в Джорджия, в катедрата по масова комуникация. Заплатата там е от порядъка на 5000 долара месечно, което е три пъти по-малко от парите, които взима като водеща в Си Ен Ен.

„Доволна съм да се занимавам с учителска професия. Това ме изпълва с щастие, контактът с младите хора е зареждащ”, категорична е Василева.

Ралица се забавлява с идеята да стане актриса, още повече, е снимала преди години в киноцентъра в „Бояна” . Тогава близките й не били убедени, че ще има успех, но тя успяла да пробие, макар и с друг професионален старт, пише „България днес“.

През 1991 година тя заминава за Америка, където кара стаж в телевизията на Тед Търнър, но я харесал и й предложили да остане за постоянно.

За нея обаче успехът има две лица – професионалния възход не компенсира отсъствието й от живота на сина й Александър, въпреки че го обгражда през годините с много любов, за да не страда от отсъствията й от дома.

Хотарена

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук