Home » България » Взрив и пожар в „Пирогов“, има жертви и обгазени
Взрив и пожар в Пирогов

Взрив и пожар в „Пирогов“, има жертви и обгазени

Огънят е тръгнал към 4 часа сутринта, евакуирани са 60 пациенти, научи vesti365.

Голям пожар избухна в „Пирогов“ около 4:00 часа тази сутрин. Двама души са загинали, а други 32 човека бяха евакуирани. По първоначални данни има и двама обгазени полицаи, съобщава Нова телевизия.

Преди да лумне огънят, бе съобщено за взрив на кислородна бутилка в една от болничните стаи във Второ вътрешно отделение. От „Пирогов“ обаче съобщиха, че бутилки нямат, но имат кислородна система, но тя е нова и е изключено това да е причината за взрива.

По непотвърдена информация загиналите са били тежко болни и неподвижни пациенти.

32 души са евакуирани, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той уточни, че загиналите са на 68 и на 55 години. Техните близки вече са уведомени за трагедията. Животът на 80 души е бил застрашен, добави министърът.

12 пожарни са пристигнали и благодарение на тяхната бърза намеса, сега няма да говорим за национална трагедия, каза временно изпълняващият длъжността директор на болницата проф. д-р Николай Габровски.

Сигналът за инцидента е получен в оперативния център на Столичната пожарна. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени осем пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които успели да локализират и потушат огъня около 25 минути след избухването му.

В болницата незабавно пристигнаха министърът на вътрешните работи Младен Маринов и шефът на пожарната гл. ком. Николай Николов.

Изключваме възможността да е терористичен акт, тъй като има добра охрана, каза Маринов.

„Текат следствени действия в момента. Срутена е стена заради взрива. Все още е трудно да влезем в помещението. Пожарът е потушен окончателно. Бързата намеса на екипа и на колегите от пожарната са намалили до минимум щетите“, каза още Маринов.

След взрива и последвалия пожар в „Пирогов”, спешният институт отваря гореща линия, на която близки на пациенти ще могат да получават информация. Телефонът е 02 915 45 40, съобщи проф. Габровски. Той призова линията да използват само роднини и приятели на настанени в засегнатото от огъня Второ вътрешно отделение.

Флагман

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук