Home » България » Ето го задържания за двойното убийство в Пловдив
задържания за двойното убийство в Пловдив

Ето го задържания за двойното убийство в Пловдив

Скандали и финансови неудачи в бизнеса вероятно са станали причина за кървавото двойно убийство, което разтресе Пловдив, научи vesti365.

45-годишният съдружник във фирмата „Си енд джи вендинг“ Йордан Таков изпразни цял пълнител от „Макаров“ по съдружника си и първи братовчед Христо Ботев (32 г.) и 52-годишният му баща Васил Ботев.

Във фирмата на Йордан и Христо има и трети съдружник – Иван Нейчев. Много вероятно е той да е свидетелят на убийството, който в момента дава показания в полицията.

Йордан, Христо и Иван са съдружници в още една фирма – „Сити груп БГ 1“. В нея убитият Христо Ботев е бил с наложен запор от НАП през 2017 г. и е даден на съдия-изпълнител, но през март 2019 г. задълженията са платени и запорът е вдигнат.

задържания за двойното убийство в Пловдив

Вероятно обаче между съдружниците е имало скандали във връзка със съвместната им работа и финансовите неуредици.

Тодор Тодоров – нощен пазач на обекта на ул. „Борба“ 18, където стана убийството, заяви пред „Марица“, че не бил свидетел на скандали между съдружниците и те са били кротки хора.

Самият начин на извършване на убийството обаче говори, че вероятно то е станало в момент на афект – Йордан е изпразнил целия пълнител по телата на двете си жертви – братовчед му Христо и чичо му Васил.

двойното убийство в Пловдив

Васил Ботев е бивш полицай и син на известния състезател по борба Христо Ботев.

Кариерата му започва в Звеното за борба с безредиците, но приключва в ареста.

Той е арестуван през 2011 година при спецакция на полицията срещу наркобандата на Георги Костадинов – Кадрито. Дилърът на хероин е задържан с половин кг дрога в Куртово Конаре. Заедно с Кадри е задържан и Васил Ботев, който през 2001 напуска СПООР-а. През 2005 е арестуван за притежание на боеприпаси, а в дома му е открит автомат „Калашников“.

Христо Ботев също е бил състезател по борба. Баща е на момиченце.

Лупа

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук