Home » Лична драма » Спасена от смърт родилка прегърна за пръв път близнаците си на рождения си ден (СНИМКИ)
Спасена от смърт родилка прегърна за пръв път близнаците си на рождения си ден (СНИМКИ)

Спасена от смърт родилка прегърна за пръв път близнаците си на рождения си ден (СНИМКИ)

Родилка, чийто живот бе спасен от лекарите в „Майчин дом“, прегърна за първи път близначетата си днес навръх 29-ия си рожден ден.

По повод личния празник на пациентката, акушерките и лекарите от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение я изненадаха, като украсиха стаята й с балони, съобщиха от лечебното заведение.

Младата жена имала тежка бременност и била проследявана в болницата месеци наред. Заради неблагоприятното разположение на близнаците в матката, се наложило раждането да бъде чрез цезарово сечение. И двете бебета са момчета, доносени и в отлично здраве, като всяко от тях тежи над 3 кг.

Заради големината на близнаците обаче няколко часа след цезаровото сечение матката на жената изпада в атония (увеличената слабост на мускулната сила на матката, която в повечето случаи е причина за животозастрашаващо екстремно кървене – бел.ред). Родилката отново е вкарана в операционната, като е направена животоспасяваща операция – лапаротомия. След всички реанимационни грижи жената към днешна дата е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и е със самостоятелно дишане.

Щастливата млада майка днес празнува рождения си ден, като за първи път прегърна двете си деца. За да остане този ден най-радостният в живота ѝ, акушерките от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение и ръководството на лечебното заведение решиха да подготвят изненада за пациентката, като украсиха празнично болничната ѝ стая.

Изпълнителният директор на СБАЛАГ „Майчин дом“ проф. д-р Иван Костов лично поздрави младата майка с пожелание за дълъг живот, здраве и семейно щастие.

СБАЛАГ „Майчин дом“ е най-голямата и най-старата специализирана акушеро-гинекологична болница у нас, където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Средно всяко 14-то българско дете се ражда в „Майчин дом“, като болницата продължава да бъде лидер по брой раждания на годишна база.

Източник: dunavmost

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук