Home » Лична драма » „Вено, идвам при тебе!“ – Стоянка Мутафова затрогващо към покойната Невена Коканова (Снимки)
Стоянка Мутафова затрогващо към покойната Невена Коканова

„Вено, идвам при тебе!“ – Стоянка Мутафова затрогващо към покойната Невена Коканова (Снимки)

Зрителите на БНТ станаха свидетели на тези затрогващи думи на великата Стоянка Мутафова, изречени към покойната Невена Коканова в последното ѝ засега ТВ-интервю, по случай годишнината на телевизията майка.

97-годишната театрална икона, за която в момента всички се молят и която се бори за живота си във ВМА, очаква да се събере с най-близката си сред актрисите – голямата Невена Коканова! Държавната телевизия излъчи интервю с Мутафова, записано дни преди да постъпи в болница в края на октомври. Госпожа Стихийно бедствие влезе в студиото на „Сан Стефано“ заради предаването „БНТ на 60“, посветено на юбилея на държавната медия.

Стоянка Мутафова

Записът е бил направен по-рано през октомври, точно 10 дни преди Мутафова да бъде приета в болница, разбра Вести 365.

Това се случи на 19 октомври, а на 21-ви тя претърпя операция на жлъчката, от която все още не може да се възстанови. В студиото на БНТ Мутафова показа свежа мисъл и адекватно поведение, като изключим проблемите със слуха, обичайни за възрастта й.

Драгомир Драганов задаваше на по-висок тон своите въпроси, за да може 97-годишната актриса да го чува. Огромни синини личаха по дясната ръка на Стояна, причинени от абокатите и от честите влизания на актрисата в болница в последните месеци, предават от ПИК.

Пред водещия Стояна сподели спомени за най-големите български артисти, които вече на са между живите – Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Невена Коканова…

Стоянка Мутафова и Невена Коканова

„С Невена бяхме много близки приятелки. Не се деляхме двете. Каква беше тази наша дружба – тя можеше да ми бъде дъщеря. Една и съща кръвна група бяхме. Много умна и разумна беше. Когато бях на някакъв кръстопът, тя ме насочваше. Много рано си отиде горката… Вено, скоро идвам при тебе! Ама, къде отивам и аз не знам, не съм наясно.

Мутафова и Коканова

Не съм вярвала никога в Бог, питам се има ли, няма, ли. Но се кръстя, де. Като съм болна, се прекръстя и му кажа: „Господи, прибирай ме!“. Но кой е той, къде е, какво е… Баща ми беше религиозен, ходеше в черквата и се молеше на Господ. Пред него не смеех да кажа, че не вярвам в Бог и че не ми е ясно кой е той“, заяви Мутафова. Дано тези думи на Стояна, отправени към любимата й Невена Коканова, не се окажат пророчески.

Източник: За жената

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук