Home » Лична драма » Дете на осем години събира храна за благотворителност в Англия, вдъхновено от футболист /Снимки/
Дете на осем години събира храна за благотворителност

Дете на осем години събира храна за благотворителност в Англия, вдъхновено от футболист /Снимки/

Ленън Рейнбоу е едва на осем години и не само има интересно име, но притежава и добро сърце, видя Вести 365.

Детето било толкова впечатлено от факта, че любимият му футболист се занимава с благотворителност, че и то решило да последва примера му. Сега Ленън напълно безкористно обикаля квартали в Нюкасъл, Северна Англия, за да събира храна за нуждаещи се хора

Ето какво сподели Софи, майката на момченцето, за LADbible: „Синът ми видя един от любимите си футболисти от отбора на Нюкасъл Юнайтед – Алан Сен-Максимин, да се ангажира със социални дейности и да подпомага хранителна банка в града.

Така реши, че иска и той да допринесе с каквото може. Разказах му какви са целите на една такава организация, а Ленън вече беше категоричен, че ще се включи.

Написах съобщение във Фейсбук група, което да достигне до съседите в квартала, за да се информират защо Ленън всъщност събира храна и ако решат, че могат и те да помогнат.”

„Исках да бъда полезен, защото и футболисти са го правили, а някои хора нямат толкова храна, колкото имаме ние”, разказва момченцето.

Софи получила много съобщения от приятели, живеещи в квартала, които откликнали веднага на призива. Тя също така споделила снимките в Twitter, а добрият пример, който Ленън показва, започнал да получава множество похвали.

Потребител на социалните мрежи коментирал: „Добра работа, момче! Правилното възпитание винаги си проличава.”

Източник: Snews7

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук