Home » България » Какво престъпление извърши Сашо Сладура, за да бъде убит в концентрационен лагер
Какво престъпление извърши Сашо Сладура

Какво престъпление извърши Сашо Сладура, за да бъде убит в концентрационен лагер

Тридесетата годишнина на демокрацията е повод за размишления, припомня vesti365.

Българската комунистическа партия узурпира властта на 9.09.1944 г. с помощта на съветската армия, наложи диктаторски режим, национализира едрата частна собственост, ликвидира част от собствениците, под предлог че са „народни врагове“, извърши насилствена колективизация в земеделието и ликвидира цвета на българската интелигенция, за да цъфти пролетарска интелигенция и култура.

Победата на Българския земеделски народен съюз, ръководен от народния трибун Никола Петков, в изборите за Велико Народно събрание в 1946 г., въстанията в Берлин и Будапеща, Пражката пролет, самозапалването на чешкия студент Ян Палах и протестите в Полша показаха, че в Европа няма почва за комунизъм.

Българската комунистическа партия запали своя Дом. Трябвало да бъдат изгорени документите за извършените престъпления. Всяко друго обяснение на причината за този пожар е лъжа. Ще си послужа с четири реторични въпроса, за да не съм голословен. Какво престъпление е извършил принц Кирил, за да бъде осъден на смърт и разстрелян? Какво престъпление е извършил министър-председателят Константин Муравиев, за да бъде осъден на смърт и разстрелян? Какво престъпление е извършил ръководителят на оркестъра в ресторант „България“ Сашо Сладура, за да бъде убит в концентрационен лагер? Какво престъпление е извършила актрисата Надя Дункин, за да бъде обесена без съд и присъда?

Комунистите се отказаха от идеологията си, промениха шест пъти името на своята партия и станаха апологети на капитализма. О, tempora! О, moris!

На диктатора не беше потърсена никаква отговорност, все едно че през цялото време на своето властване е бил света вода ненапита. Истината е друга. Тодор Живков е виновен за национално предателство, за създаването на концентрационни лагери и за третата национална катастрофа (13 000 000 000 долара външен дълг).

Понятието „нежна революция“ е субективно, но точно. Научното определение е мирна революция. Нежната революция беше смяна на партийното и държавно ръководство. С признаването на човешките права от новото партийно и държавно ръководство започва преходът от комунистическата диктатура към демокрация. С освобождаването на държавата от икономически функции и с реституцията започва преходът от „социализъм“ към капитализъм. Появи се нова класа – червена буржоазия и експлоатация на човека от човека. Във фирма за закуски за деветчасов нощен труд без почивка надницата е двадесет лева. Парадоксално е, че няма класова борба. Класовата борба е двигател в развитието на експлоататорското общество. Историческа потребност е създаването на работническа партия, която ще защитава класовите интереси, ще организира и ръководи класовата борба. Отново е актуален Марксовият лозунг: „Пролетарии от всички страни, съединявайте се!“.

В България няма и силна дясна партия, което е недостатък на политическата система. За съжаление, на този етап няма условия за създаване на такава партия.

Маскари докараха България до задънена уличка. Доказателства има много, ще посоча две: малките пенсии и големите кражби. Господството на мафията се отразява в демокрацията, в реформите, в жизнения стандарт, в трудовата дисциплина и в престъпността. С господството на мафията се обяснява и бавният темп на общественото развитие. Изходът е в борбата за пълна и окончателна победа на демократическата революция.

Янаки Велков, с. Ново село, Видинско

Ретро

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук