Home » България » Мая Манолова стана частен омбдусман: Само за дни са заведени десетки сигнали за нередности
Мая Манолова стана частен омбдусман

Мая Манолова стана частен омбдусман: Само за дни са заведени десетки сигнали за нередности

Бившият омбудсман Мая Манолова стана частен обществен защитник, научи vesti365.

В началото на седмицата неуспялата кандидат-кметица на София откри приемна в нов, просторен офис на пъпа на София, където приема жалби и сигнали на граждани – точно както правеше, докато беше омбудсман на републиката.

По информация на Lupa.bg само за първите няколко дни от откриването й, сътрудниците на Манолова в приемната, са обработили няколкостотин искания за срещи с нея и са завели десетки сигнали за нередности – срещу държавни институции, срещу топло и енергодружества и срещу неправомерни действия на частните съдебни инвеститори. В социалните мрежи пък феновете на бившата червена депутатка не спират да я хвалят за неуморната й работа. Там обаче се срещат и критики – все по-чести са питанията откъде идва финансирането на юристката, за да може да си позволи такава луксозна приемна на място в сърцето на столицата, където квадратният метър е над 15 евро на кв. метър, при това в прясно санирана сграда.

Мая Манолова стана частен омбдусман

Днес Манолова заяви, точно като омбудсман, че няма да спре войната и с нелоялните банкови практики. „Банковото лоби отново надделя в правната комисия при разглеждането вчера на Законопроекта за изменение и допълнение на ГПК за ограничаване на свръх привилегиите на банките в съдебната фаза“, коментира бившият национален защитник днес, като уточни, че не е било прието предложението й, докато бе на поста си на улица „Вашингтон“ 22 за спиране на принудителното изпълнение върху имуществото на длъжника до постановяване на съдебно решение за съществуването и за размера на дълга.

Мая Манолова стана частен омбдусман

Така, Манолова обяснява, и в бъдеще цялото имущество на длъжника ще може да бъде разпродадено и без съдебно решение само по извлечение на сметки на банката.

Лупа

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук