Home » България » Изплуваха страшни подробности от миналото на касапина от Лондон бридж
миналото на касапина от Лондон бридж

Изплуваха страшни подробности от миналото на касапина от Лондон бридж

Британската полиция пусна снимка на касапина Усман Хан, научи vesti365.

Двама невинни граждани, случайни минувачи са били убити от терориста с ножа, който кла хора като като обезумял на Лондонския мост в британската столица.

През 2012 година, Хан е бил осъден за тероризъм, е бил смятан за изключително опасен престъпник.

В затвора той си е станал близък с други опасни джихадисти. Хан бил освободен, след като се съгласил да носи електронна гривна, предава The Telegraph.

За да смекчи присъдата си, Хан се е признал за виновен пред съда за терористичните актове, които е извършил. През 2012 година Усман Хан е работил координирано с още 8 мъже, които са били част от терористична клетка на Ал Кайда.

Хан е напуснал училище, когато е бил на 16 години, за да гледа болната си майка в Пакистан. Когато тя умира, той се връща във Великобритания и започва да проповядва радикален ислям по интернет.

Касапинът планирал да използва земя, собственост на неговото семейство в Кашмир, за да построи лагер за обучение на тероризъм до съществуваща джамия, с надеждата да се установи законът на шариата в региона.

Властите определиха нападението на Лондон бридж като терористичен акт.

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън определи като „сериозна грешка“ това, че подобен тип престъпници се пускат на свобода и е категоричен, че трябва да има много по-сериозни наказания за тях.

Блиц

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук