Home » България » Майките искат Борисов да върне Бисер Петков
искат Борисов да върне Бисер Петков

Майките искат Борисов да върне Бисер Петков

От инициативата „Системата ни убива“ настояват социалният министър в оставка Бисер Петков да бъде върнат на поста, научи vesti365.

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов майките на деца с увреждания изразяват възмущението си от отстраняването на Петков.

Вчера следобед от пресслужбата на правителството съобщиха, че министър-председателят е поискал и приел оставката на социалния министър.

„Считаме, че мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите очаквания, са абсолютно несъстоятелни!“, пишат майките до Бойко Борисов.

Те припомнят, че социалното министерство под ръководството на Бисер Петков създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона – този за хората с увреждания и за социалните услуги.

„Именно при този министър стартира очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Настояваме реформите да бъдат завършени и да не се протакат с неоснователно поискани от Вас оставки!“, пише още в отвореното писмо.

lupa

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук