Home » Здраве » Народна медицина: Рецепти с хрян срещу тежки болести
Рецепти с хрян срещу тежки болести

Народна медицина: Рецепти с хрян срещу тежки болести

Уважаема редакция, чета с интерес рецептите от народната медицина, които публикувате.

Помогнали са не само на мен, но и на мои близки и приятели. Затова се надявам в някой от следващите броеве да публикувате рецепти с хрян. Прочетох, че е много полезен, но не знам нищо за това при кои болести помага и как да си приготвим лекарство в домашни условия.

Станимир Николов, гр. Кърджали

Най-мощното бактерицидно средство е хрянът, научи vesti365. Благодарение на това растение славяните, които започнали да го използват първи, се го считали за могъщо средство в боя – предпазвал ги от много болести и храносмилателни проблеми.

Хрянът добавяли към всички туршии – така саламурата не хващала мухъл.

Европа научава за хряна едва в края на XV век. Оказало се, че, ако дъвчат корените на хряна, търговци са се предпазвали от чумата.

Хрянът е отличен имуностимулант, който почти няма равен. Между другото, в него има повече витамин С, отколкото в цитрусовите плодове.

При артрит, подагра и артроза помага втриването на хрян в болното място. Дъвченето на хрян (без да се гълта) е полезно при настинки и синузити. Приемът на хрян възстановява червата и спомага за изгонването на глистите и ламблиите им от организма. Освен това е отличен диуретик.

А с водата, към която е бил добавен хрян, може да се промиват раните, както са го правили нашите предци.

Хрянът е противопоказан за бременни жени, кърмачки, деца под 3 години.

Ето и една рецептата с хрян, от която може да пиете по 1 лъжица на ден: към една бутилка ракия, спирт, водка добавете 1 ч.л. настърган хрян, 1 ч.л. карамелизирана захар или мед, малко магданоз и мента. Оставете сместа да узрява 5 дни и лекарството ви вече е готово.

Здравето

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук