Home » България » Отпускат нови 19 милиона лева за саниране
нови 19 милиона лева за саниране

Отпускат нови 19 милиона лева за саниране

Нови 18.7 млн. лв. отпуска Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за саниране, научи vesti365.

За финансиране могат да кандидатстват общините: Ботевград, Берковица, Белоградчик, Генерал Тошево, Девин, Елхово, Златоград, Ивайловград, Крумовград, Козлодуй, Карнобат, Мездра, Малко Търново, Никопол, Нови пазар, Нова Загора, Поморие, Попово, Пещера, Провадия, Разлог, Сандански, Свиленград, Самоков, Севлиево, Троян, Тутракан и Червен бряг.

Всеки кандидат може да подаде до три проектни предложения. Те може да включват както многофамилни жилищни сгради, така и публични. Допустими са сгради на държавната и общинската администрация, както и общински от образователната, културната и социалната инфраструктура. Предимство се дава на жилищните блокове, като по програмата вече могат да кандидатстват и такива с над 35 самостоятелни обекта в тях. А крайният срок за кандидатстване е 27 март 2020 г.

Минималният размер на заявената безвъзмездна финансова помощ по всеки проект е 200 000 лева, а максималният не може да надхвърля 1.5 млн. лв.

Очаква се в резултат от изпълнението на проектите да се подобрят енергийните и експлоатационните характеристики на одобрените за финансиране здания, което ще позволи устойчивото им управление и поддръжка, както и намаляване на крайното потребление на енергия. Спестените вследствие на приложените мерки вредни емисии ще доведат до подобряване на средата в малките градове, уточняват от МРРБ.

dunavmost

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук