Home » България » Румен Гечев: Майчинските на майките студентки се качват на 6000 лева
Майчинските на майките студентки се качват на 6000 лева

Румен Гечев: Майчинските на майките студентки се качват на 6000 лева

„Нашите експерти и юристи показват, че има проблем със съдебната система.

Прокуратурата е изключително важно звено, определящо за целия механизъм за работата на съд.система. няма как да сме доволни от ефективността ѝ, мнението ни съвпада и с оценката на европейските институции. Ние сме посочени като страната с най-голяма корупция“.

Думите са на  зам.-председателят на бюджетната комисия от БСП проф. Румен Гечев, научи  vesti365.

„Очевидно трябва да има Велико народно събрание. Право е на президента да свика такова. Съдебната система поради липса на капацитет или умишлено не се справя. Панацеята е не къде се намира прокуратурата, а колко добре работи с останалите институциите. За нашата действителност прокурорът няма да е добър ход да е част от правителството. Ние предлагаме прокурорът да е подопечен на парламента и да има отчетност. Без да бъде зависим. Странна е възможността на българската прокуратура да може да спре прокурорска проверка, да прекрати дело. Тоест прокурорът може да се изкуши да закрие съдебна процедура, която би могла да завърши с осъждане на едно лице“, сподели той.

„Няма решение на групата за Цацаров, всеки ще гласува по съвест. Не оспорвам неговите качества, добър професионалист е. Имам резерви във връзка с това, че сме най-корумпираната държава в ЕС. Вината не е само в прокуратурата. Не съм доволен моята страна да е най-корумпирана, чуждите инвеститори ни заобикалят заради това.не съм доволен от работата на прокуратурата. До момента КПКОНПИ не прави нищо. Ще се въздържа от гласуването, но ще гледам делата“, заяви Румен Гечев.

„Предлагаме широка практика в ЕС. На ключови хранителни стоки да падне данъка на 5 %, а на лекарствата на НЗОК от 20 % да падне на 9 %. Това, че ще влязат по-малко данъци в бюджета ще се отрази на бюджета със 700 млн. Ще компенсираме с по-високи доходи. По-големият БВП ще доведе до по-голям бюджет“, коментира Гечев.

„Преструктурирането на бюджета означава решаване на проблеми, стимулиране на икономическия растеж и решаваме демографския проблем. Ще увеличим майчинските до минималната работна заплата от 650 лв. Тези пари ще дойдат от българите, които получават 7,8, 10 000 лева. Това са 3 % или 10 000 души.

Майчинските на майките студентки се качват на 6000 лв.

Минималната пенсия трябва да бъде обвързана с минималната работна заплата, а тя ще зависи от промените в средната работна заплата“, каза още проф. Румен Гечев от БСП.

dunavmost

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук