Home » Скандално » Адвокат Марковски хвърли бомба за банкерката, задигнала над милион лева заради любовник
Адвокат Марковски хвърли бомба за банкерката

Адвокат Марковски хвърли бомба за банкерката, задигнала над милион лева заради любовник

Марин Марковски хвърли бомба, казвайки, че банкерката Невена Йорданова, която задигна един милион, може да лежи едва 6 години в затвора, а после да си харчи парите, разбра vesti365.

Адвокатът е дал консултация на една от страните по делото и е наясно с фактите, уточниха от Нова тв.

„Когато има такова престъпление, простият въпрос е „Къде са парите“, а отговорът, че ги няма.

Следва сериозна работа по намирането им и могат да възникнат различни версии.

Механизмът е много важен. Банката би трябвало малко повече да охранява влога, да не кажа много повече. Дърпането на парите е ставало, когато тя се разпорежда с даден влог. Тя има такова право“, посочи Марковски.

„Тогава тя е трябвало да уведоми съгласно вътрешния ред на банката, да уведоми друга колежка нейна, която да направи проверка, този вложител да си направи документ за самоличност, а другата да контролира. Това обаче не е правено“, уточни юристът.

„Тя когато разполага с възможността, като служител в банката да се разпорежда с влог, да извърши плащане или пък превод. Правилникът казва, че всеки един клиент, който идва, за да извърши теглене, и отиде с лична карта, банковият служител проверява има ли такъв влог.

Когато се извършва превода той се извършва без подпис, но по нареждането е нейно, а нейна колежка е трябвало да провери всичко, но не е правено.

Не вярвам на романтичния елемент. Познавам психологията на съвременната дама. Едва ли една жена се е влюбена толкова безпаметно, за да ги даде на мъж“, категоричен е Марковски.

„Парите са скрити – следата е скрита и парите са скрити. Парите ги няма. Най-интересният въпрос е, ако се скрият парите, това заслужава ли си. Нека да прогнозираме какво ще се случи с нея.

Тя може да получи 18 години, да се намалят на 12 заради съкратеното производство, т.е. може да излезе до 6 години от сливенския затвор.

Жената признава, че е виновна, но това не значи, че трябва да върне парите“, изтъкна адвокатът.

„Когато работиш в банката, ти познаваш много добре механизмите. Не ти трябва много време за анализ. После идва психологическият момент- да го направи или не. Когато е преодоляла тази бариера, тя го е направила.

Заслужава ли си обаче да лежиш в сливенския затвор за тези пари.Този затвор е построен на едно голо поле = това е една тъжна и мъчителна гледка.

Вътре в него има ред, има режим, който определя, че не си гладен и не мръзнеш. Имаш живот, който е свързан с биологичното ти оцеляване, но е мъчително. Атмосферата вътре дори да я погледнеш – хората вътре са хора, които не обичат нито книги, нито телевизия. Те са много особено по характер.

Правят ли се пари от престъпление. Не си заслужава според криминалистите.

Аз посрещам с известна доза хумор тя да бъде влюбена във виртуален любовник и той да й вземе парите. Те жените в реален не се влюбват. Нещата там са много подозрителни – ако има все пак такова нещо и се докаже, един помагач се наказва наравно с извършителя“, завърши Марин Марковски.

Блиц

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук