Home » Здраве » Баба ме светна на този трик за миене на чинии, вече купувам препарат на 6 месеца
Баба ме светна на този трик за миене на чинии

Баба ме светна на този трик за миене на чинии, вече купувам препарат на 6 месеца

Миенето на чинии със сигурност не е от любимото занимание на нито една домакиня, припомня vesti365.

Някои отдавна са улеснили живота си и са се оборудвали със съдомиялни машини. Но има и такива, които продължават да висят с часове пред мивката, борейки се с мръсната посуда.

Докато мием чинии, използваме страшно много препарат. Резултатът – губим много време както за самия процес, така и за изплакването. Да не говорим колко много течност и вода изразходваме.

За щастие, има един малък трик, с който можем да спестим не само ценно време, но и средства. Научих го от баба и бързам да го споделя с вас.

Когато ме видя как се мъча, тя ми сподели своята тайна за бързо и икономично миене на съдове. Веднага се вслушах в думите й и след като приключих с поредния куп мръсна посуда, разбрах, че оттук нататък ще ги мия само така.

Вълшебният помощник на баба е малка купичка с вода. В нея тя изсипва около 1 супена лъжица веро и разбърква много внимателно. „Водата не трябва да се разпенва“, натърти тя.

Когато отново дойде време за миене на чинии, просто натопете гъбата в купичката. Така хем ще приключите бързо с миенето, хем ще имате чисти чинии.

С една супена лъжица течност ще измиете една или две мивки, пълни с мръсни съдове. Това е отличен начин да спестите много пари. И тъй като с по-малко препарат изплакването става по-лесно, ще изразходвате и по-малко вода.

Между другото, някои домакини пълнят мивката със сапунена вода. По този начин също се спестяват пари!

jenata.blitz.bg

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук