Home » Скандално » Гражданин твърди, че в УМБАЛ Пловдив е направен опит да му поставят стент на здраво сърце
УМБАЛ Пловдив е направен опит да поставят стент на здраво сърце

Гражданин твърди, че в УМБАЛ Пловдив е направен опит да му поставят стент на здраво сърце

Ще проверяват действията на ръководителя на отделението по инвазивна кардиология в болницата, научи vesti365.

Районната прокуратура е образувала проверка по жалба на гражданин, който твърди, че в УМБАЛ „Пловдив“ е направен опит да му поставят стент на сърцето, без да има нужда от него. Това съобщи за Радио „Фокус“- Пловдив прокурор Атанас Илиев.

По думите на прокурора, в жалбата пострадалото лице Динко Бобчев твърди, че е направил консултация с водещи специалисти в страната, които му казали, че няма необходимост от поставяне на стенд.

„В момента се води предварителна проверка на образуваното производство в Икономическа полиция. Надяваме се тя да приключи в най-кратки срокове – за 10 дена и ще уведомим за резултатите“, каза прокурор Илиев. Той поясни още, че жалбата е била подадена в средата на месец октомври в Окръжна прокуратура, но оттам е била препратена по компетентност към Районна. След като приключи предварителната проверка, прокуратурата ще излезе със становище по случая.

Прокуратурата и полицията ще проверяват действията на ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология в УМБАЛ „Пловдив“ доц. д-р Иван Мануков, във връзка с разследването на една от водещите телевизии по разказ на самия пациент, според който е бил направен опит да му се постави стент, при положени, че няма нужда от него.

Поставянето на стент в сърцето на здрав човек сериозно уврежда неговото здраве. Освен това по този начин се източва и Здравната каса, която праща по 5000 лева на пациент за тази процедура, коментираха водещи специалисти.

epicenter

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук