Home » България » Изпратиха Ламбо с аплодисменти: Погребват звездата във вторник, до любимата му Мария
Изпратиха Ламбо с аплодисменти

Изпратиха Ламбо с аплодисменти: Погребват звездата във вторник, до любимата му Мария

България изпрати с почести един от най-великите си актьори — Стефан Данаилов, видя vesti365.

България изпрати с почести един от най-великите си актьори — Стефан Данаилов. Положен в затворен ковчег, великия артист си взе последно сбогом с приятели, колеги, съпартийци, почитатели и общественици в Народния театър. Площадът пред зданието почерня от хора, които дойдоха да го почетат. Нямаше сухи очи сред присъстващите — всички плачеха за покойния Мастер, който бе обичан от цялата нация.

Студентите на Ламбо бяха едни от първите, които дойдоха, за да си вземат последно сбогом с актьора. Синът му Владимир долетя от Америка заедно със съпругата си Виктория и заедно с Росен Цанков и племенницата на актьора Росица Обрешкова приемаше съболезнования на близки и приятели. До семейството неизменно бе и Корнелия Нинова, която актьорът обичаше като родна дъщеря, и която му бе изключително близка. Тя не успя да сдържи сълзите си по време на своята реч, а и след това.

Башар Рахал, Нона Йотова, Татяна Лолова, Калин Сърменов, Мария Каварджикова, Астор, Ирен Кривошиева, Асен Блатечки, Ненчо Илчев, Христо Мутафчиев и още куп актьори дойдоха да се простят с големия актьор. Да положат цветя и да се преклонят дойдоха още и две футболни легенди — Димитър Пенев и Пламен Марков.

Цялата парламентарна група на БСП се появи на поклонението начело с Корнелия Нинова. А след тях да отдаде почит на Данаилов дойде и президентът Румен Радев. Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова изпратиха венци, както и някои министри от правителството, които не успяха да дойдат на погребението. Последно сбогом с Ламбо си взеха още и бившия премиер Пламен Орешарски, както и бившия президент Георги Първанов.

Силвия Лулчева, която водеше церемонията се разплака, а Росица Обрешкова каза няколко думи от името на семейство: Ще го запомним като човека, който винаги ни събираше всички на една маса, мислеше за всички ни и ни обичаше. И ние го обичахме“. А студентите на Ламбо се простиха с него, с послание: „Той беше човек, който наказваше, като прощаваше. Благодарим ти, че преди всичко, преди да ни направиш актьори ни направи добри хора“.

 

 razkritia.com

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук