Home » България » Автомото експерт: Полицаите с новите поршета ще създават хаос на пътя
Полицаите с новите поршета ще създават хаос на пътя

Автомото експерт: Полицаите с новите поршета ще създават хаос на пътя

Чистотата на въздуха зависи от печките на твърдо гориво, а не от газовете на автомобилите 

Крайно време е управляващите да разберат, че никой не би отказал нова кола, ако има възможност да си я позволи. Колкото и да се вдигне цената на данъка, въздухът няма да стане по-чист.

Това заяви председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов по повод идеята старите автомобили да бъдат обложени с по-висок данък, тъй като замърсяват околната среда, научи vesti365.

„Има цикличност в решенията на управляващите за пътищата. Миналата година станаха проблемите с „Бонус-малус” системата и след като тя отпадна, се появиха проблемите с ТОЛ таксите, които също в последствие бяха отменени. След това на някой му хрумна идеята за белите автомобили. Тази година всичко това отново започна да се повтаря. Отново се заговори за „Бонус-малус” системата, която няма да доведе до нищо хубаво.

Преди години анализът, който беше направен от консултант, никаква работа не свърши. Той си взе парите и изчезна от държавата. Ако се въведе системата сега, ще има силни вълнения в началото на годината. Не може на един семеен автомобил да се качва гражданската отговорност при нарушение. Тя не влияе върху възпитанието и поведението на водача. А защо да няма „Бонус-малус” за пътищата, след като АПИ заяви, че има 70 пътя, които са критични?!”, възмущава се експертът.

Йонко Иванов коментира и решението пътните полицаи да се движат със скъпи високоскоростни автомобили. „Представете си един луд да кара с 250 км/ч и друг да го гони пак с такава скорост. Останалите шофьори на пътя ще полудеят. Ще се получи истински хаос.

Освен това 150 000 лева струва оборудването на тези високоскоростни автомобили. Ракети ли ще оборудват, какво ли?

А и всички знаем кои са джигитите, които трябва да бъдат преследвани – това са босовете на подземния свят и синчетата на големците. Но какво се получава – с един телефонен разговор всичко се оправя и войната по пътищата продължава.”

Лупа

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук