Home » България » Икономист огласи много важни цифри, свързани със заплатите и пенсиите
заплатите и пенсиите

Икономист огласи много важни цифри, свързани със заплатите и пенсиите

Според официална прогноза на Министерството на финансите за следващите три години растежът на българската икономика ще остане между 3 – 3,5%, движен предимно от потреблението,  научи vesti365.

Инфлацията също няма да надхвърли притесняващи проценти.

Това заяви икономистът Петър Ганев в рамките на провеждащия се в момента Български икономически форум, информира БНР.

„Това, което ни измъкна от предишната криза, беше износът. Сега фокусът е върху потреблението, разбираемо, включително вътрешно потребление, рекордна заетост.

Все още нараства пазарът на труда и като брой заети, ръст на заплати, ръст на пенсии. Всичко това подкрепя търсенето. Инфлацията – също доста консервативна прогноза около 2 или над 2% в следващите 2-3 години. Да, не сме близо до някакви големи инфлации от 7-8%“, коментира Ганев.

Тази година Българският икономически форум е посветен на перспективите пред малкия бизнес за 2020 година. Събитието се провежда с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България.

Като лектори във форума са поканени експерти в сферата на макроикономиката, финансите, човешките ресурси и информационните технологии. Част от форума е посветен на Индустрия 4.0, изкуствения интелект и новите професии.

Блиц

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук