Home » България » Александрина източила 3 млн. от НОИ с фирма с 10 лева капитал
Александрина източила 3 млн. от НОИ

Александрина източила 3 млн. от НОИ с фирма с 10 лева капитал

Задържаната за измама с пенсии за над 3 милиона лева Александрина Димитрова Георгиева е работила в териториалното поделение на НАП в Пловдив от 1985 до 2009 г., научи vesti365.

След напускането си на 1 ноември 2011 г. регистрира фирмата си „Най консулт“ ЕООД с капитал от 10 лева. Според данните от търговския регисттър дружеството е предмет на дейност „Извършване на услуги и консултации по пенсионно, социално и здравно осигуряване, счетоводни услуги, търговска дейност и др…“. Именно чрез тази фирма са били извършвани и шашмите, заради които 62-годишната Георгиева е арестувана заедно с дъщеря си Николина Г. /39 г./ и мъжа, с когото е живяла на семейни начала Лазар Л./62 г./ На 23 юни 2017 г. бизнесдамата регистрира и втора фирма – „Ел Ей Консулт 2017“ ЕООД с първоначален капитал от 2 лева.

Самата Александрина Георгиева се представя в сайта на „Най консулт“ като „специалист с 29 години опит в системата на социално осигуряване и пенсионното законодателство“.

Сред предлаганите услуги за лица, на които предстои пенсиониране, са:

– Услуги и консултации по отпускане на пенсии.

– Консултации

– Преценка за правото на пенсия

– Преценка началната дата на отпускане на пенсия

– Преглеждане на представени документи за пенсиониране

– Консултиране по всякакви въпроси свързани с пенсионирането

Офисът на фирмата се помещава на ул. „Йордан Йовков“ в близост до сградата на НОИ в Пловдив, за да е удобно на клиентите. Част от тях в последствие са се оказали оплетени в мрежите на измамницата, първоначално без дори да разберат за това.

Над три милиона лева са източени неправомерно чрез неправомерно отпуснати пенсии

Три милиона лева щета е била нанесена на НОИ от неправомерно отпуснати пенсии, предаде БГНЕС.

В крупната схема за измами са участвали бивша служителка на НОИ, мъжът, с когото е живяла на семейни начала, и нейната дъщеря.

Това обявиха на извънреден брифинг в Пловдив шефът на полицията Йордан Рогачев, районният прокурор Чавдар Грошев и наблюдаващият Димитър Пехливанов.18 души, на които е предстояло пенсиониране, са ощетени със суми от три хиляди до 16000 лв.

Източник: Марица

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук