Home » България » Бащата на младата родилка, която издъхна след секцио, шокира с разкрития за трагедията ВИДЕО
Бащата на младата родилка която издъхна след секцио

Бащата на младата родилка, която издъхна след секцио, шокира с разкрития за трагедията ВИДЕО

Роднините на 17-годишната родилка от Панагюрище, която почина дни след секцио, не са информирани за причините за смъртта на момичето.

Почерненото семейство ще търси правата си чрез съда, научи vesti365.

Прокуратурата започна разследване, а в това време новороденото – живо и здраво, все още се намира в частното лечебно заведение и предстои да бъде изписано, съобщава bTV.

Това е била втора бременност за 17-годишната Мария. Преди малко повече от година тя ражда първото си дете.

В сряда постъпва в болница за спешно секцио. На втория ден след раждането се оплаква на родителите си. „На гърлото я задушава, не може да диша, „вземете ми бонбони, кисело мляко”. Питаме докторите, а те: „Ще и мине”, разказа през сълзи Огнян Янев, баща на починалото момиче.

Ден по-късно родителите научават, че дъщеря им е в интензивното. Лекарите там обяснили, че я докарали при тях в тежко състояние. И до момента остава неясна причината за смъртта.

Д-р Петър Бътовски, който е водил раждането, отказа да коментира.

А междувременно вчера в профила си във Фейсбук бащата качи видеоклип от разговора с доктора, проведен след смъртта на Мария.

Бащата казва, че от болницата са го уверили, че 2 дни след раждането дъщеря му ще бъде изписана. Докторът потвърждава, но казва, че, инцидентът е станал след при раздвижването.

От лечебното заведение изказаха съболезнования на роднините.

Окръжната прокуратура в Пазарджик проверява дали смъртта на 17-годишната родилка е причинена от лекарска грешка. До две седмици се очакват резултати.

 

 

 

 

Блиц

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук