Home » България » Елена Йончева и Станишев отново заедно: Вижте какво споделиха в интервю
Елена Йончева и Станишев отново заедноЕлена Йончева и Станишев отново заедно

Елена Йончева и Станишев отново заедно: Вижте какво споделиха в интервю

Искането на българската прокуратура имунитетът ми като евродепутат да бъде свален не е изненада за мен.

 

Това обяви Елена Йончева, научи vesti365. Социалистката допълни, че е в неин интерес да бъде без имунитет, за да приключи по-бързо разследването.

„Европейският парламент се доверява на националните институции и българската прокуратура, това е практика и рутинна процедура. Аз ще запозная моите колеги в ЕП с фактите, за да разберат те как един български гражданин и политик, който изнася тежки корупционни практики в България – как той е наказан за това”, коментира още тя.

Тя допълни, че очаква реакцията на новия главен прокурор Иван Гешев във връзка с обвиненията към нея. Тя уточни, че практиката в Брюксел е оставката ѝ да бъде гласувана, а тя само може да поиска ускорена процедура.

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев обяви, че подкрепя Елена Йончева. Той припомни, че също е минал по този път и е бил със свален имунитет като евродепутат.

„Познавайки я от толкова години, аз съм абсолютно убеден в нейната невинност разбирам как се чувства, защото минах в миналия парламент през същата процедура и аз настоявах за ускорена процедура”, посочи Станишев.

Вижте разговора с Елена Йончева и Сергей Станишев във видеото.

 

btv

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук