Последни новини
Home » България » Проговори една от жертвите на психиатърката, източила половин милион от Здравната каса
Проговори една от жертвите на психиатърката

Проговори една от жертвите на психиатърката, източила половин милион от Здравната каса

Проговори една от жертвите на психиатърката д-р Инна Бончева.

Жената, която пожела да остане анонимна, е от карловското село Столетово, не иска да разкрива напълно самоличността си, защото не харесва публичността.

Случаят е стар, но жената го помни много ясно, научи  vesti365.

Сега тя е на 62 години. Преди 5 години тя отишла при джипито си-д-р Дамянов, в съседно на нейното село Кърнаре. Там едновременно с джипито била и д-р Инна Бончева, която провеждала консултации с местни пациенти. Психиатърката чула разговора между личния лекар и пацинтката.

Жената се върнала от лечение в Александровска болница в София. Имало съмнения за деменция, но и до днес жената е с неуточнено мозъчно заболяване.

Тя няма никакво психично разстройство. Разказвала на джипито си, че не е имала възможност отново да отиде на преглед в Алекандровска, където лежала, и се чудела какво да прави.

В този момент се намесила психиатърката, говорила с нея, казала й, че й предписва силни лекарства, които трябва да пие по схема и след това да отиде при нея на преглед в кабинета й в Пловдив.

Тя обаче не купила лекарствата, консултирала се с невроложката си. Невроложката се втрещила, казала, че въпросните медикаменти, предписани от психиатърката, нямат абсолютно нищо общо с нейното заболяване и подчертала, че е добре, че не ги у купила и пила, защото е щяла да направи голяма беля.

Явно по този начин д-р Бончева е зарибявала част от жертвите си, коментираха пред БЛИЦ разследващи. В селото, откъдето е жената, са занесени призовки за разпит на още няколко жени. Част от тях са без проблеми, друга част са с много леки психически заболявания.

Припомняме, че психиатърката е предписвала на тотално непознати за нея хора, някои от които напълно здрави, ампули за тежки психични заболявания-биполярно разстройство. Ампулите са на стойност от 70 до 90 лева. Хората нищо не са подозирали до онзи ден, когато пловдивската полиция е прокуратура удариха кабинета на психиатърката и я арестуваха.

Така наречените мулета са взимали ампулите от различни аптеки срещу сумата от 30 лева, които за награда им давала д-р Бончева. Преди това обаче тя е пращала в Районната здравно осигурителна каса в Пловдив фалшифи протоколи, които са били одобрявани и от РЗОК, и от НЗОК.

При претърсванията у д-р Бончева бяха открити редица уличаващи документи, сред които и фалшив печат на РЗОК. Разследващите коментираха на пресконференция, че взетите ампули докторката е продавала на черно и по този начин е източила над половин милион лева от Здравната каса.

Пред съда миналият ден д-р Бончева каза, че не разбира в какво е обвинена и че всичко, което се случва около нея, е абсурдно.

Кристина ИВАНОВА

Блиц

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук