Home » България » ГЕРБ си изми ръцете с „патриотите” за партийната субсидия
ГЕРБ си изми ръцете

ГЕРБ си изми ръцете с „патриотите” за партийната субсидия

След скандалното гласуване снощи на текста за партийната субсидия на трето четене, днес от ГЕРБ се опитаха да прехвърлят топката на „патриотите”, научи vesti365.

„Коалиционните ни партньори поискаха твърдо да се определи партийна субсидия и казаха, че само в такъв случай ще продължат да гласуват бюджета на държавата”, оправда парламентарният шеф на ГЕРБ Даниела Дариткова в кулоарите на парламента.

Още вчера сутринта лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ предупреди, че между БСП и ГЕРБ има сделка партийната субсидия да стане 8 лв. на глас, а привечер тезата му се потвърди с безпрецедентия вот на трето четене.

Според Дариткова днес обаче това решение се е наложило, защото е имало риск за приемането на бюджета на държавата за 2020 г.

„Затова се състоя спешно съвещание с нашите коалиционни партньори. Те поставиха въпроса за субсидията и за това, че твърдо трябва да се определи такава. Казаха, че само в такъв случая ще продължат да гласуват с нас Закона за бюджета на държавата. Нашата отговорност е пред хората”, продължи с обясненията Дариткова.

Тя беше категорична, че няма нарушение на правилника, защото предложението на БСП е било гласувано само веднъж. Дариткова уточни, че е била в комуникация с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през цялото време.

Лупа

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук