Home » България » „Изправи се, България“: Новият проект на Мая Манолова
Изправи се, България

„Изправи се, България“: Новият проект на Мая Манолова

„Изправи се България“ е името на гражданската платформа, която частният омбудсман Мая Манолова представи днес, научи vesti365.

Лицата, които застават зад нея и този път са представящите се като актьори Веселин Плачков и Деси Бакърджиева, певицата Кристина Димитрова, световният шампион по стрелба Таню Киряков, финансистът Бисер Манолов и други.

Още в първите думи на обръщението си Манолова подчерта, че това не е партиен проект и няма да прераства в партия. В платформата ще се включат граждански движения, сдружения и синдикати. „Определяме „Изправи се България“ като гражданска платформа на обикновения човек, обяви Манолова и добави, че основната цел ще бъде защита на интересите на хората и тяхната свобода.

Новият проект ще се финансира чрез дарения, както беше и по време на кметската кампания, уточни Мая Манолова. И припомни, че за изборите по този начин тя и екипът й събрали около 190 хил. лв.

Приоритет за новата гражданска организация ще са правото на достойни доходи, защитата срещу монополите, подпомагането на малкия и среден бизнес, достъпни здравни грижи и образование.

Манолова се похвали, че тя и екипът й вече са принудили властта да отложи с 12 месеца спорния Закон за земеделските земи. Днес тя предупреди, че с решението си да не предвидят пари в Бюджет 2020 за машинно гласуване, депутатите са поставили под риск следващите парламентарни избори.

„Аз не се съмнявам в силата и креативността на гражданското общество. Време е хората да вземат в ръцете си своето бъдеще и управление“, призова частният обмудсман. Формацията няма да работи само на територията на София. Още следващата седмица Манолова и екипът й ще бъдат в Северозападна България.

Снимка: Агнес Методиева

Лупа

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук