Home » Здраве » Нека всеки българин да сподели: Най-тежките болести ще бъдат излекувани, ако направите това
Най-тежките болести ще бъдат излекувани, ако направите това

Нека всеки българин да сподели: Най-тежките болести ще бъдат излекувани, ако направите това

Чудотворната икона на Пресвета Богородица Млекопитателница, на която Божията майка кърми младенеца Исус, беше реставрирана и върната в Русе, научи vesti365.

Смята се, че иконата убива раковите клетки и лекува сърцето.

Иконата Пресвета Богородица Млекопипателница е прочута като една от най-силните чудотворни изображения. В миналото тази икона рядко е била показвана, защото на нея гръдта на Света Богородица е била разголена и църковните служители тогава са смятали, че това ще съблазнява миряните. След като чудотворната икона беше реставрирана във Варна, тя бе върната в катедралния храм в Русе, където хиляди вярващи се тълпят всеки ден, за да се докоснат до светинята.

Служителят в местната митрополия Милен Бакалов споделя, че стотици болни идват, за да се преклонят пред иконата и да се помолят за здраве от Светата майка. Милен Бакалов казва, че болните бързо оздравявали и дори носели документи от доктори, с които да покажат, че са напълно излекувани. Сред случаите на изцерени има и такива, които са били болни от рак и на хора с проблеми със сърцето, които са получили облекчение.

Заради чудотворната икона в крайдунавския град пристигат и много румънци, за да потърсят лек от Божията майка. Иконата ще бъде достъпна за всички миряни до края на годината и ще се пази в църковен музей до Катедралния храм в Русе. Пресвета Богородица Млекопипателница е копие на едноименната чудотворна икона която се съхранява в представителството на Хилендарския манастир в столицата на Атон – Карея.

Тя е една от най-почитаните икони на Балканския полуостров и в Русия. Засега в България са известни само четири такива икони, една от които е иконата от село Пепелина. Тя е зографисвана от известния тревненски зограф Цаню Захариев, който е работил към края на ХІХ век в Североизточна България. Една легенда разказва, че майсторът, който изработил сребърния обков на иконата, порязал сериозно двете си ръце, но когато се помолил на Света Богородица, ръцете му оздравели и той довършил обкова.

Източник: Petel

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук