Home » България » Дъщерята на Стоянка Мутафова се разплака в ефир: Ето какви са били последните думи на голямата актриса
какви са били последните думи на Стоянка Мутафова

Дъщерята на Стоянка Мутафова се разплака в ефир: Ето какви са били последните думи на голямата актриса

Дъщерята на голямата Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева-Муки и мениджърът на гениалната актриса Евгени Боянов разказаха за живота на актрисата, научи vesti365.

„Стоянка бе невероятен човек – не скри сълзите си дъщеря й Муки. – Не само на сцената, но и у дома. Научих всичко от нея. Бе много интересна личност, много интелигентна. Много се интересуваше от четене, книги. Безумно обичаше театъра. Много пъти съм я ревнувала от театъра, че е на първо място. Въпреки че винаги е казвала, че не обича повече театъра от детето си.

Като малка се чувствах пренебрегната, но бях много щаслива навсякъде да се хваля с това, че съм дъщеря на Стоянка Мутафова. Бях щастлива и ходих с нея всеки ден. Израснах между едно голямо съзвездие от актьори. Имена като Георги Каллоянчев, Невена Коканова, Георги Парцалев. Една невероятна плеяда актьори. Всички с мен се държаха невероятно добре. Невена Коканова бе, може би, най-голямата й приятелка. Калата също. Бяха много близки и сходни характери. Много бързо си прощаваха. С Парцалев имаше невероятен тандем.

Невена винаги е била обран и разсъдлив човек докато Стоянка бе фурия. Невена я приземяваше. Правили са двете много лудории. Пътуваха на турнета много. Пътуваше и със Стефан Данаилов по турнета. Казваше ми, че не може да му се нагледа и че му е повтаряла, че е много красив”.

Мария Грубешлиева се върна и към последните си мигове с майка си.

„Послeдният път като бе в болница ми каза: „Да знаеш, че този път ще умра!”. След операцията ми каза: „Обичам те!” и повече нищо не можах да чуя. Два месеца се измъчи в болницата. Претърпя три операции. Имам толкова много мили спомени за нея. Сега тепърва започвам да ги осъзнавам. Живяхме един цял живот като брак. Бях женена навремето, върнах се и останах при нея. Хванахме се една за друга като удавник за сламка. Бе изключително широко скроен човек. Напоследък се бе уморила от живота. Нищо не я правеше щастлива. Тя не се предаде докрай. Дори и на операциите. Искаше да отиде при Нейчо Попов. Страшно много го обичаше. Той ме отгледа и аз също страшно много обичам чичо Нейчо. Липсата на Нейчо направи тази връзка между нас толкова силна. Посветих живота си на Стоянка, а тя на театъра”, заяви Муки.

Тя пожела да запомнят майка й като емоционална и артистична личност.

„Винаги е била много скромна – заяви още дъщерята на Стоянка Мутафова. – Не говореше за таланта си. Човек, който не можеш да не забележиш. Нестандартен и различен човек”.

„Крепеше я любовта към театъра и любовта към дъщеря й – каза мениджъра на Мутафова Евгени Боянов. – Отиде си много достойно. Бе живяла много бурен живот Сравнително малко време съм бил до нея. Натрупахме твърде много спомени и преживявания. Много са спомените. Имах респект преди да я доближа. И за миг не съм допускал, че ще работя за нея. Държала се е винаги към мен доста приятелски. Обичаше ме като неин внук”.

Ретро

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук