Последни новини
Home » България » Младият Ламбо преди да стане звезда: Неизвестна досега снимка изскочи от архивите
Младият Ламбо преди да стане звезда

Младият Ламбо преди да стане звезда: Неизвестна досега снимка изскочи от архивите

Неизвестна досега фотография на младия Стефан Данаилов от преди да се превърне в голямата звезда на българското кино бе предоставена от кинотворец приятел на Ламбо, научи vesti365.

Тя е от архива на режисьора Владимир Янчев и разкрива работен момент от снимките на българо-съветския исторически филм „Първият куриер“ от далечната 1967 г., чийто режисьор е именно Янчев.

Младият Ламбо преди да стане звезда

В главната роля пък е Стефан Данаилов, който влиза в образа на българския социалист революционер Иван Загубански, който нелегално пренася ленинския вестник „Искра“, печатащ се по онова време в Германия. Героят на Ламбо пренася тайно вестника от Варна до Одеса в началото на ХХ век, преди първата революция в Русия през 1905 г. На снимката, която специално ни бе предоставена, актьорът е с лека брада и малки мустачки, според ролята му. Филмът е сниман в България и в Одеса.

Снимката е много човешка и разкрива работен творчески момент от снимачната площадка, разкри пред Lupa.bg човекът, който любезно ни я предостави. Той съхранява архива на Владимир Янчев, който си отиде през 1992 г. Фотографията показва 25-годишния Данаилов, който обсъжда бъдещите сцени с Володя Янчев. Освен на „Топло“ роденият в Москва талантрив режисьор стои зад най-популярните и обичани от зрителите филми от края на 50-те до края на 70-те години – „Любимец 13“, „Бъди щастлива, Ани!“, „Невероятна история“, „Старинната монета“, „Последният ерген“ и „Топло“.

Според кинокритици ролята на Ламбо в „Първият куриер“ го оформя като талантлив и изкусен киноактьор. Тя е седмата му роля в киното и предшества играта му в сериала „На всеки километър“. Приключенският партизански филм от 1968 г. превръща Стефан Данаилов в най-обичания и в най-популярния български артист.

Лупа

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук