Home » Скандално » Скандал: Продават месо от сърни в двореца „Кричим“
Продават месо от сърни в двореца "Кричим"

Скандал: Продават месо от сърни в двореца „Кричим“

Бременни сърни и сърнешко месо се продават от двореца „Кричим”, научи vesti365.

Новината възмути жители на Стамболийски, които се оплакали на кмета на общината Георги Мараджиев.

„Сутринта при мен дойдоха граждани и ми се оплакаха, че резиденицията продава бременни сърнички за 428-450 лева. Също така и трупно сърнишко месо за 9 лв. килограма, както и дърва по 30 лв. за кубик”, разказа пред „Марица” Георги Мараджиев. Той ще поиска пълна проверка на случая , тъй като всичко, което чул от жителите, навявало за поголовна сеч, продажба на живо и трупно сърнешко месо. Това означавало, че някой вероятно се опитва да фалира двореца и той да бъде продаден.

„Ще запозная всички органи със случая, включително и прокуратурата. Апелирам отговорните институции да се самосезират”, призова Мараджиев. И обясни възмутен, че недоумява как някой може да върши подобни неща, при положение, че общината се чуди как да си върне двореца и да го отвори за туристи.

„Марица” потърси за коментар „Югозападно Държавно Предприятие ДП”, което управлява двореца „Кричим”. Той бе прехвърлен от НСО на Горското в Благоевград в края на 2018 г.

Директорът на „Югозападно Държавно Предприятие” –Благоевград инж. Дамян Дамянов категорично отрече да се извършва нещо нерегламентирано в двореца.

„Държа да уточня, че се продават живи не сърни, а елени-лопатари, тъй като броят им е прекалено голям за площта. Това се отразява недобре както на здравния, така и на трофейния им статус. В момента извършваме разселването им в района на язовир „Студен кладенец”, имаме заявки и от ловни стопанства”, каза инж. Дамянов пред „Марица”.

Той не отрече да се продава и месо, но ставало дума за единични бройки животни. Това били обикновено наранени след приключването на т. нар. Период на сватбуване при вида или при извършване на селекционен отстрел. Продажбата на месото ставало регламентирано, по определен ценоразпис.

Подобно било положението и при продажбата на дърва. Той отрече да се извършва сеч на територията на двореца. Продават се само паднали и изсъхнали дървета, уточни инж. Дамянов.

Въпреки това той обясни, че разпорежда вътрешна проверка по случая и до дни ще запознае редакцията с резултатите.

Източник: Марица

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук