Home » Здраве » Лют пипер като средство срещу студени крака РЕЦЕПТА
Лют пипер като средство срещу студени крака

Лют пипер като средство срещу студени крака РЕЦЕПТА

Студените крака и ръце са често срещан проблем при хора с лошо кръвообращение, научи vesti365.

Физиологично крайниците изстиват, когато до тях не достигат достатъчно кръв и кислород, когато кръвоносните съдове са твърде стеснени или напълно блокирани. Понякога обаче студените крайници може да се дължат на здравословни проблеми като анемия, синдром на хроничната умора, синдром на неспокойните крака, периферна невропатия или увреждане на нерв, периферна съдова болест, захарен диабет, хипотиреоидизъм, сърдечносъдови заболявания, болест на Рейно и хипотермия.

Хранителен недостиг, ниска околна температура, стрес, страничен ефект от лекарства, злоупотреба с алкохол и прекомерно пушене също са фактори, които допринасят за изстиването на краката. За да преборите това състояние, ви е необходим само лют червен пипер.

В него се съдържа съединението капсаицин, което стимулира кръвния поток в цялото тяло. Освен за затопляне лютият пипер може да намали отока и изтръпването на краката.

За да използвате лют пипер като средство срещу студени крака, вземете 1 чаена лъжичка и я изсипете в чифт дебели чорапи. Обуйте един чифт тънки чорапи и върху тях поставете дебелите чорапи с червен пипер в тях.

Алтернативен вариант е да използвате готов продукт за мазане, съдържащ капсаицин, с който да масажирате леко краката, преди да обуете чорапите си. Не забравяйте да измиете хубаво ръцете си след това.

Ретро

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук