Home » България » Не говорете за семейството си. Щастливите трябва да бъдат тихи…
Не говорете за семейството си.

Не говорете за семейството си. Щастливите трябва да бъдат тихи…

Колкото по-малко хората знаят за вашия личен живот, толкова по-добър ще е той. Защото мълчанието е злато! Не разказвайте за своите планове, разбра Вести 365.

Често сме чували, че колкото по-малко знаят околните, толкова по-добре вървят нашите дела. Изпадали ли сте в такава ситуация: казали сте на някого за своите планове и нещата започват да се объркват? И успехът обръща гръб…

Наистина ли винаги трябва да мълчите за това, което искате да постигнете? Психологията, историята, човешкото подсъзнание казват еднозначно: да, трябва! Какви правила за щастлив и успешен живот трябва да спазвате?

1. Не осъждайте

Дори ако ви се иска да споделите нещо интересно, което ви е станало известно — въздържайте се. Възмутила ви е нечия постъпка? Не разказвайте за това с осъждане. Някой е говорил грубо с майка си, някоя е изневерила на мъжа си, някой е обиждал бездомно куче — нека злото си остане с тези хора не го носете по-натам в света, особено във вашия.

2. Не учете как се живее

Дори ако образът ви е идеален, ядете само покълнали зърна, сутрин се занимавате с йога, а вечер правите коремни преси, това не е нужно на никого. Не е нужно да учите всички да не ядат месо, да се откажат от сладкото и да обичат ближния си. Хората, които живеят осъзнато, никога не си губят времето за това, не спорят, не доказват нищо на никого. Това не им е нужно.

3. Мълчете за благотворителността

Ако помагате на болни деца или бездомни кучета, това е прекрасно. Превели сте старица през пешеходната — плюс към вашата карма. Дотогава, докато не започнете да казвате на всички за това. Превеждам пари на този фонд, храня бездомна котка — това не е благотворителност, вие просто се хвалите.

4. Не разказвайте на никого за плановете си

Когато мечтаете, вие градите своето бъдеще, визуализирайки го, призвовавайки вселената на помощ. Ако започнете да разказвате на всички за това, ще унищожите енергията на привличането. За целите не е нужно да се говори, особено с тези, които не могат да ви помогнат.

5. Не се хвалете с пари

Парите са мечта на мнозина. Трябва да им се радвате, да им благодарите, че ги има, но и да запазите спокойствие. Хваленето с пари говори за нежелание да ги приемете осъзнато, нежелание да вярвате в себе си. Гледайте на парите като нещо нужно.

6. Не крещете за подвизите си

Ако сте извършили благо дело, замълчете. Не очаквайте похвали за това, че сте спасили коте от ледена дупка или сте помогнали на изгубило се дете да намери майка си. Особено, ако е било отдавна. Спрете да се хвалите с обичайни човешки постъпки. Трябва да изберете мълчаливата смелост и милосърдие или гръмогласна гордост и самолюбие.

7. Не разказвайте за семейството си

Мъжът пие? Родителите са ви излъгали? Внуците са неблагодарни? Колкото и да ви се иска да изложите мръсното бельо на показ, не го правете. Заедно с разказването на негативните истории, отиват много сила и енергия.

Ако ситуацията е точно обратна и се държите за ръка след 20 години брак, децата са послушни и получават само шестици — също е по-добре да замълчите. Радвайте се мълчаливо! Иначе показвате, че се учудвате на щастието, което значи, че не сте готови за него. И значи, че скоро ще свърши.

Източник: Уебмястото

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук