Home » Свят » Бабите, които се грижат за внуците си, живеят с 10 години по-дълго
Бабите които се грижат за внуците си живеят с 10 години по-дълго

Бабите, които се грижат за внуците си, живеят с 10 години по-дълго

Баби и дядовци, не забравяйте да се грижите за внуците си, защото това е не само забавно, но и добро за вашето здраве, пише Recreo Viral.

Проучване, публикувано в списание Evolution и Human Behaviour, изследва данните за 500 души на възраст 70 години и по-възрастни, живеещи в Берлин. Беше направено заключението, че бабите и дядовците, които се грижат за внуците си, са живели 20 години по-дълго от тези, които не са го правели.

Важно е да се отбележи, че в проучването участват баби и дядовци, които понякога се грижат за внуците си, а не за онези, които поемат пълната отговорност за тяхното общо образование и възпитание.

Според д-р Ронан Фактор, съществува връзка между грижата за децата и намаляването на стреса, така че грижата за децата и играта с тях помагат на бабите и дядовците да останат здрави.

Приятелските и нежни отношения между възрастните и децата позволяват на възрастните да бъдат не само физически активни, но и по-щастливи.

Имайте предвид, че бабите и дядовците нямат същото здраве като младите хора, така че ако имате деца, вземете ги със себе си, за да посетите баба и дядо, но не накарайте родителите си да поемат пълната отговорност за внуците.

Прекарването на време с бабите и дядовците също е полезно за малките деца, защото им дава по-голяма емоционална стабилност.

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук