Home » Скандално » Битка за покойници между траурните агенции
Битка за покойници

Битка за покойници между траурните агенции

Твърди си, че информацията за починали лица струва 200 лева, научи vesti365.

Война между погребалните агенции в Стара Загора. Взаимните обвинения са за рушвети за информация за починали лица.

В същото време – общинската агенция за траурни ритуали е пред закриване. Неофициално се твърди, че те предлагат до 200 лева за информация за починали лица и как да стигнат до техните близки, предава bTV.

Тревожната тенденция беше потвърдена и от служители на общината. В същото време – общинското погребално дружество е на ръба на фалита с над 100 хиляди лева дългове.

Генко е склонен да помага на приятели при оформянето на гробни места. Работи сам и не се е сблъсквал с дейността на агенциите. „Не ми се е налагало, слава Богу не съм се занимавал още аз с тези неща”, посочва мъжът. В града действат общо 11 агенции. Една общинска, която е пред фалит и 10 частни, които непрекъснато вдигат залозите.

От общината също признават за проблема. Затова – общината мисли да закрие общинското дружество през януари. Бившият му управител, който сега има собствена агенция, не е съгласен с твърденията за нелоялна конкуренция в бранша. Обяснението на част от общинските съветници за финансовия крах в общинската фирма е друго. Те твърдят, че това е резултат от лош мениджмънт – на трима души персонал, има трима счетоводители. Задълженията на фирмата са 102 000 лева. Управителят казва, че са намалели погребенията в града.

А те не се променят – всяка година са между 1300 и 1400.

Ако дружеството бъде закрито не е ясно кой ще погребва най-бедните. За тях общината дава на дъщерната си фирма по 360 лева.

Дали общинското дружество за тъжни ритуали ще бъде закрито заради големи загуби предстои да се реши в началото на януари.

dunavmost

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук