Home » Здраве » Тези 9 храни са табу за жени над 35 години – докарват депресия, сланинки и целулит
Тези 9 храни са табу за жени над 35 години - докарват депресия сланинки и целулит

Тези 9 храни са табу за жени над 35 години – докарват депресия, сланинки и целулит

Всички сме чували, че с възрастта при жената настъпват промени в организма, заради които свалянето на килограми и поддържането на фигурата стават все по-трудни.

Дори това да ви се струва просто поредната интернет-глупост, струва си да се замислите, защото възрастта не само цифра, а се изписва реално на лицата и телата ни.

Но за да не звучи всичко чак толкова трагично, редно е да добавим, че с  леки корекции в начина на живот с изпълването на всяка нова петилетка, можем да вкараме нещата в норма и да поддържаме добра визия и добро самочувствие, независимо от възрастта.

След като навършим 35, не се случва нищо трагично. Или поне не внезапно и изненадващо. Промените в тялото настъпват неусетно. Когато вече са факт обаче, като няколко килограма отгоре и няколко нови бръчки, е малко късно за реакция. Затова е по-добре да правим малки промени, но на време и да си седим все така красиви, все едно сме на 28.

Едно от първите неща, които започва да се променя, е метаболизмът. Забавя се. Това не значи да се обречете на глад оттук насетне, а просто да внимавате малко повече какво ядете.

loading...

Днес ще ви представим  храните, които трябва да се избягват от жените над 35. Всъщност най-добре е всички дами да ги избягват, за да не нанесат непоправими вреди на тялото си. Ето ги и тях:

Захар

видове захар

Захар във всичките ѝ форми, освен плодова. Просто недейте. Не ви носи нищо, освен грозота и дебелина. Ако ви се яде сладко, вземете банан, фурми или мандарини.

Сол

сол

Задържа течностите в организма и ви кара да подпухвате. Но не я изключвайте изцяло, защото липсата на важни соли води до депресия.

Сладки газирани напитки

газирани напитки

Те не ви носят нищо, освен още и още калории и целулит.

Обезмаслени и „обеззахарени“ храни

обезмаслено мляко

Всеки процес, който премахва естествените съставки от храната, е вреден за здравето. Освен това естествените мазнини са полезни.

Айс кафе и изобщо всяко кафе, което е над допустимите две кафета на ден

айс кафе

Прекаляването с кофеин нарушава ритъма на сърцето, променя метаболизма и в крайна сметка ви загрозява. Да не говорим за сметаната и захарта вътре. Заменете го със зелен чай, по-полезно е за здравето.

Маргарин

маргарин за мазане

Надяваме се, че няма нужда да обясняваме защо тази т.нар растителна мазнина е вредна за здравето. Една филия с хубаво краве масло сутрин е за предпочитане пред изкуствено създаден продукт.

Бял хляб

бял хляб

Брашното, от което е направен, е лишено от всички полезни вещества на пшеницата. Само си дебелеем от него, нищо друго.

Бекон и други колбаси

пържен бекон

Не избягвайте месото, избягвайте преработеното и пълно с консерванти месо. Печена пържола и салата е чудесен обяд, но запържен колбас – не.

Коктейли и бира

коктейл

Разрешаваме само по един, само през лятото. През зимата заложете на червеното вино. По-малко захар и повече полезно действие. А и е по-изискано от разни там чадърчета и шарени сламки.

Източник: За Жената

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук