Home » Готвач » Торта без печене с мраморен ефект, готова за 15 минути (хит рецепта)
Торта без печене с мраморен ефект

Торта без печене с мраморен ефект, готова за 15 минути (хит рецепта)

Днес от Вести 365 сме Ви подбрали една много бърза и лесна рецепта за торта, с която със сигурност ще впечатлите цялото семейство, та дори и гостите си. Ето я и нея:

Необходими съставки за основа:

бисквити по ваш избор

Необходими съставки за крема:

700 мл. сладка сметана
700 мл. мляко
12 супени лъжици нишесте
12 супени лъжици пудра захар
2 бр. ванилова захар
125 гр. черен шоколад
125 гр. бял шоколад

Приготвяне:

Смесете сладката сметана и млякото и след това отделете 250 мл. от количеството, към които ще добавите нишестето и ще разбъркате добре, за да не се образуват грудки. Останалата част от млякото, в която сте добавили захар и ванилова захар поставете на котлона да заври (този вид кремове е най-добре да се вари в тефлонов съд, за да не загори млякото).

Когато заври добавете нишестето с постоянно разбъркване и отстранете от огъня, за да не загори. Интензивно разбърквайте на по-слаб огън, докато се сгъсти (1-2 минути).

Готовият крем разделете на две части: към едната добавете тъмен шоколад а към втората бял шоколад и разбъркайте добре, за да се стопи шоколадът и да се съедини с крема.

В подходяща форма наредете ред бисквити, предварително натопени в мляко, за да не бъде основата прекалено твърда и тортата да се реже по-лесно.

Наредете бисквити в два слоя, а кремовете по желание, а можете и да редувате последователно, ред тъмен ред бял, така ще получите мраморен ефект.

Охладете добре преди да сервирате, след това нарежете на кубчета и украсете по желание.

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук