Home » Здраве » Не е истина какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден вдигате краката си за 10 минути
ако всеки ден вдигате краката си за 10 минути

Не е истина какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден вдигате краката си за 10 минути

Забързаният ритъм на живот и необходимостта от постоянно движение водят до умора, припомня vesti365.

А най-много от това страдат краката ни.

За щастие, можем много бързо у лесно да се отървем от усещането за тежест и да продължим със задачките с помощта на едно просто упражнение. Единственото, което трябва да направим, е да отделим 10 минутки от ценното си време и да вдигнем краката си.

Изпълнението на това просто, но много ефективно упражнение, носи куп ползи. На първо място, благодарение на него ще се избавим от тежестта в краката.

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако цял месец клякате по 100 пъти на ден

loading...

Тежестта и отоците се появяват при нарушение на кръвообращението. То може да бъде предизвикано от нарушение на функционирането на сърдечно-съдовата система, бъбреците и наднормено тегло. Друга възможна причина е неправилното хранене.

Преди да започнем лечение, трябва да премахнете причината за отоците. А това упражнение е изключително подходящо допълнение към терапията и ще помогне да нормализираме кръвообращението си.

С него ще се спасим и от постоянната умора, предизвикана от непрекъснатото носене на обувки на висок ток. Те изглеждат много ефектно, но често носенето им води до това, че натоварването на мускулите не се разпределя правилно, а това предизвиква болка в краката.

След няколко часа, качени на висок ток, е добре да легнем за известно време с вдигнати на стената крака. Това ще помогне страшно много за венозния оток. Към упражнението можем да добавим лек масаж на краката и контрастен душ.

Колкото и невероятно да звучи, но с това упражнение можем да подобрим и работата на храносмилателната си система. Стоенето в това положение има благоприятен ефект върху работата на червата.

За сметка на изтичането на излишната кръв от долните крайници, се подобрява снабдяването с кръв на вътрешните органи и тонусът на гладката мускулатура, която влияе на перисталтиката на червата.

Повишеното кръвообращение влияе положително върху работата на храносмилателните жлези.

Упражнението е полезно и за нервната система.  Благодарение на вдигнатите нагоре крака се подобрява насищането на тъканите с кислород.

10 минути с вдигнати крака ще подобрят значително и съня ни. Безсънието често провокира неприятни усещания в краката.

jenata.blitz.bg

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About Елена Монева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук